En llibertat sota fiança el jove que va colpejar greument un pare i un fill que esquiaven a Soldeu

Comentaris

En llibertat sota fiança el jove que va colpejar greument un pare i un fill que esquiaven a Soldeu
En llibertat sota fiança el jove que va colpejar greument un pare i un fill que esquiaven a Soldeu

La Batllia ha deixat en llibertat sota fiança de 12.000 euros el ‘surfer’ francès de 20 anys que dimecres de la setmana passada va ferir de gravetat un pare i un fill arran d’una discussió per un incident d’esquí a les pistes de Soldeu. El noi va ingressar al centre penitenciari divendres després de declarar davant el batlle de guàrdia.

El jove formava part d’un grup de nou persones d’edats similars que estaven fent surf de neu a Grandvalira. Arran d’una topada es va organitzar una batussa en què el grup de joves francesos va arremetre contra un home de 53 anys i el seu fill, de 17, catalans. En un moment donat de la discussió, el noi que acabaria detingut va fer servir la seva taula de surf com a arma per colpejar l’un i l’altre.

El pare, que portava el casc posat, va rebre un fort cop i tot i la protecció va patir un fort traumatisme cranial i, a més a més, va haver de rebre uns quants punts de sutura al front. Al menor el cop li va causar diverses fractures òssies de consideració a l’altura d’un dels colzes. Per tot l’enrenou, primer van intervenir membres de l’equip de pisters de l’estació i, després, va acudir al lloc dels fets agents de la policia.

Els agents del cos de l’ordre van detenir l’autor del cop amb la planxa de surf poc abans de les tres de la tarda de dimecres passat. Els responsables de l’estació van retirar d’immediat els forfets a tots els integrants del grup d’esquiadors francesos i va anunciar que es personaria en la causa judicial contra l’agressor. La policia va fer l’atestat pertinent i divendres, poc abans del terme de les 48 hores màximes de detenció policial, es va passar l’arrestat a disposició judicial.

Més enllà de l’acusació del ministeri públic, els agredits van denunciar el ‘surfer’ francès per dos delictes d’homicidi en grau de temptativa. El batlle de guàrdia va decretar, divendres, l’empresonament provisional del jove. Va ser l’única de les 26 persones detingudes durant la setmana passada que va rebre un aute de processament i, alhora, presó. Avui el pare del jove hauria satisfet els 12.000 euros que se li va imposar de fiança per poder deixar el centre penitenciari i ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Altres detencions

De la resta de detencions, i més enllà dels quinze arrestos per alcoholèmies positives que s’han donat durant la setmana que anava de Nadal a Cap d’Any, en sobresurten quatre: la d’un home que va robar 3.500 euros a una persona en situació vulnerable; la d’un no resident per un delicte de blanqueig en el marc d’una causa que ja s’estava investigant; i la d’una parella que regenta un pub en un carrer proper al despatx de la policia a Canillo i que va començar l’any repartint-se estopa recíprocament.

Dels arrestos citats, el primer va ser el de l’home espanyol no resident de 48 anys acusat d’un presumpte delicte contra l’administració de Justícia i blanqueig de diners que va ser detingut divendres poc abans de les 10 del matí a Escaldes. També divendres però a 2/4 de 5 de la tarda, en aquest cas a Andorra la Vella, també es va detenir un no resident de 41 anys com a presumpte autor dels delictes contra el patrimoni i contra la intimitat i la inviolabilitat de domicili. El processat es va apoderar de 3.500 euros aprofitant-se del desemparament de la víctima. Alhora, va aprofitar per fer-se una còpia de les claus del domicili de la mateixa persona i va entrar en diverses ocasions al pis sense consentiment del seu titular.

Finalment, aquest diumenge, entre 2/4 de 2 i 2/4 de 3 de la tarda agents de la policia van haver de detenir una dona francesa de 41 anys i la seva parella, un home de 43 anys, tots dos residents al país, com a presumptes autors d’un delicte de maltractaments en l’àmbit domèstic. Els dos arrestats s’haurien agredit mútuament a l’interior del local d'oci que tots dos regenten al denominat carrer Perdut de Canillo, molt a prop de la carretera general o avinguda de Sant Joan de Caselles.

Comentaris

Trending