En Comú per Ordino proposa recuperar la Fira del Bestiar i més ajudes als ramaders

La formació vol potenciar el sector primari

Betriu i Mortés en una explotació ramadera d'Arans aquest dimarts.
Betriu i Mortés en una explotació ramadera d'Arans aquest dimarts.
El número 1 de la llista d’‘En Comú per Ordino’, Josep Àngel Mortés, i el número 4, Eduard Betriu, han escollit aquest dimarts una explotació ramadera del poble d’Arans per detallar les accions que plantegen per seguir donant valor al sector primari. Un sector que té un pes molt important a la parròquia, tal com ha destacat l’actual cònsol. Ha garantit que es potenciaran “les ajudes per a tots els ramaders, perquè són els jardiners de la parròquia”. A la vegada, ‘En Comú per Ordino està treballant per recuperar la Fira del Bestiar, que fa ja dècades que es va deixar de fer a la parròquia.

Segons el candidat a cònsol major, Josep Àngel Mortés, aquesta fira “es reinventarà” i servirà també per potenciar els productes locals. La idea és fer-la al poble d’Ordino. “Serà una forma de revitalitzar el sector”, ha defensat Mortés, i es tirarà endavant partint d’un treball conjunt amb els ramaders i agricultors.

L’actual cònsol major ha celebrat que els darrers anys s’estigui consolidant el relleu generacional: “Estem contents perquè s’està salvant el sector”. Perquè es mantingui aquesta situació, ha assegurat que “els ajudarem al màxim i els donarem suport en totes les iniciatives que tinguin”.

Ordino també organitza cada any la benedicció del bestiar a Sorteny on es reuneixen uns 300 animals de nou explotacions ramaderes de la parròquia.

Comentaris

Trending