Empresonat el resident espanyol detingut amb 27,5 quilos d'haixix al seu pis d'Ordino

Comentaris

Empresonat el resident espanyol detingut amb 27,5 quilos d\'haixix al seu pis d\'Ordino
Empresonat el resident espanyol detingut amb 27,5 quilos d\'haixix al seu pis d\'Ordino

El batlle de guàrdia va dictar dijous a darrera hora de la tarda l'ingrés a la presó del resident espanyol detingut el dia abans a Ordino per un delicte de tràfic de droga a l'engrós. Després de ser arrestat -feia alguns dies que se li estaven fent seguiments-, els agents especialitzats en la lluita contra els estupefaents van dur a terme un escorcoll al domicili de l'arrestat i hi van localitzar pràcticament 27,5 quilos d'haixix i més de 38.500 euros que procedirien de les vendes anteriors de droga, amb la qual cosa 'l'arsenal' d'haixix hauria pogut ser molt més important.

Feia dies que investigadors policials estaven fent seguiments i la denominada ‘operació Jumi’ va reeixir dimecres a la tarda amb la detenció de l’home i la confiscació del ‘material’. De les indagacions que es facin a partir d’ara és més que probable que hi hagi nous arrestos. De fet, els investigadors donen per fet que l'home no actuava sol, que molt probablement havia de tenir, com a mínim, alguns col·laboradors. Fonts coneixedores de la investigació han indicat que l'arrestat tindria 69 anys i no és conegut en 'l'ambient'. Tampoc tindria antecedents que l'haguessin portat amb anterioritat a la Comella, on ara sí que hi fa estada.

El cos d’ordre, en un comunicat, va explicar dijous que la droga ‘recuperada’, posada en el mercat, tindria un valor aproximat de 75.000 euros. Tot l’haixix comissat aniria destinat a les vendes al detall dins del territori andorrà i els diners trobats al domicili de l’arrestat serien producte dels intercanvis fets amb anterioritat. Es tracta, segons la policia, “del major comís de droga destinat al mercat interior efectuat al Principat”.

L’home va ser detingut poc després de les 4 de la tarda de dimecres, i després es va procedir a escorcollar el domicili on vivia, que és on es van trobar els 27.411 grams d’haixix i 38.535 euros. És una quantitat de diners també molt elevada, poc habitual de trobar en operacions d'aquesta mena, per la qual cosa els investigadors especulen amb el fet que l'home preferia guardar a casa els diners i no aixecar sospites ingressant-los en qualsevol entitat bancària.

Amb ‘l’operació Jumi’, que continua oberta, s’hauria aconseguit desarticular “una important xarxa de venda i distribució d’haixix al nostre país”. La confiscació d’aparells de telefonia i altres dades de què l’arrestat disposaria al seu domicili permetran avançar en la investigació. I no es descarta procedir a la detenció d’altres distribuïdors que ‘treballessin’ per compte del detingut o que es comencin a ‘convocar’ consumidors com s’ha fet en altres ocasions.

Fa dos anys i mig, concretament el 17 de maig del 2014, es van trobar en un box de l’aparcament massanenc de les Fontetes 24 quilos d’haixix. Era la part de la droga que quedava. N’hi hauria d’haver hagut molt més. En aquella ocasió es van detenir inicialment tres persones i una quarta es va localitzar fora del país. Alguns dels implicats en aquella ocasió també vivien a Ordino.

Comentaris

Trending