Tests d’antígens més barats de compra a l’engròs: de 2,80 a 1,50 euros

El Govern modifica el contracte que té amb una central logística d’origen xinès implantada a Barcelona i a través del qual adquireix el material diagnòstic relacionat amb la Covid

Material gestionat per Puente China arribant a l'aeroport del Prat.
Material gestionat per Puente China arribant a l'aeroport del Prat. puente china

El Govern compra els tests d’antígens força més barats ara -almenys- del que ho feia fa un any. Així es desprèn de la modificació que ha publicitat a través del BOPA l’administració central del contracte establert amb una central logística implantada a Barcelona però d’origen xinès o, almenys, controlada per empresaris xinesos. Si fa un any el contracte establia un preu unitari per test de 2,80 euros, ara aquesta xifra passa a ser d’1,50 euros.

És el principal canvi que experimenta el contracte més enllà de matisar la denominació de la societat adjudicatària, que l’any passat es deia Puente China España Comercio i ara es denomina Aleu Medical, atès una major especialització entre altres coses. Establerta a la capital catalana des de fa més d’un quart de segle, la consultora i distribuïdora de productes d’origen xinès té la seva seu al Passeig de Gràcia.

L’acord inicial, a través d’un concurs internacional obert i urgent, es va adoptar el juliol passat. I inicialment la seva vigència anava fins a final d’any, encara que ja s’establia que es podria renovar per períodes anuals, previ acord del Govern, fins a un màxim de dos anys. Per tant, semblaria indicar que s’ha renovat l’acord però amb una rebaixa del preu de compra dels tests.

Etiquetes

Comentaris

Trending