Un servei automàtic de guarda-claus guanya el Taller d'emprenedors

En un empat en la puntuació final, el 2n premi s’ha atorgat a dos projectes, un per a impulsar una plantació de pomers i l’altre d'un Hotel-Boutique en una casa pairal

Comentaris

Valentín Ortíz durant la conferència, abans del lliurament dels premis.
Valentín Ortíz durant la conferència, abans del lliurament dels premis. Altaveu

Un projecte d’un servei automàtic de guarda-claus ha estat el guanyador de l'edició 2020 del Taller d'emprenedors. Ha obtingut un premi de 2.000 euros. En un empat en la puntuació final, el 2n premi s’ha atorgat a dos projectes, un per a impulsar una plantació de pomers i l’altre per a impulsar un Hotel-Boutique en una casa pairal i, per tant, s’han repartit a parts iguals el premi de 1.500 euros. Per últim, el 3r premi, de 1.000 euros, també s’ha repartit entre dos projectes: un centrat en l’assessorament en salut i vida i l’altre en una plataforma de serveis per a empreses.

L'objectiu de la iniciativa és afavorir la capacitat de crear noves empreses al país o de liderar projectes empresarials en empreses ja existents. L’acte d’aquest dijous també ha servit per lliurar els diplomes als emprenedors que han acabat el taller de
manera satisfactòria.

L'assistència del ministre de de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, a la sessió del Consell General d'aquest dijous ha obligat a modificar un programa que havia de començar amb el lliurament de premis i que s'havia de tancar amb una conferència a càrrec de Valentín Ortiz, coordinador de l’associació Andorra Makers. A l'espera de l'arribada del ministre, s'ha dut a terme la ponència durant la qual Ortiz ha explicat el procés de creació de l'associació i la feina feta durant la pandèmia. Andorra Makers va crear protectors facials amb impressores 3D per a evitar el contacte de personal sanitari i persones que ho necessitessin durant la Covid-19.

Durant la presentació de l'acte, que s'ha fet a la Universitat d'Andorra (UdA), s'ha recordat que el Taller és una iniciativa del Govern que es va crear l'any 1999.  És totalment gratuït per als participants i va dirigit a persones majors de 18 anys que tenen esperit emprenedor i que volen crear el seu propi negoci, i és vàlid per a qualsevol classe de projecte empresarial. Cada emprenedor treballa durant el taller en el seu pla d'empresa, en un curs de quatre mesos de durada, de març a juny. El curs s'estructura en 20 sessions formatives que enguany, a causa de la situació d’emergència sanitària de la COVID-19, ha combinat tallers presencials a l'UdA amb sessions virtuals.

La iniciativa també compta amb un servei de tutories per fer el seguiment de l'evolució dels projectes. Es proporciona així una formació integral a l'emprenedor, en àmbits tan diversos com màrqueting, producció, recursos humans, economia i finances, legislació, etc., perquè cadascú pugui desenvolupar personalment el pla d'empresa de la seva idea de negoci.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending