Prova pilot positiva de l’airbag per ciclistes guanyador d’un premi d’Andorra Recerca + Innovació

L’empresa impulsora del projecte ha recollit dades per millorar el seu funcionament amb testos fets a la carretera de Pal i espera poder-lo comercialitzar en un futur proper

Ciclistes fent les proves.
Ciclistes fent les proves.

L’any passat, l’empresa catalana Evix va ser la guanyadora de l’Andorra Startup Challenges, guardó entregat per Andorra Recerca + Innovació. Ho va fer amb el seu projecte d’un airbag cervical per a ciclistes i el premi permetia, entre altres coses, impulsar una sèrie de tests del producte. Aquests s’han fet durant l’estiu a través de l’Andorra Living Lab i amb la col·laboració de l’Andona Club. A partir dels resultats s’acabarà d’ultimar l’aparell per poder-lo posar a la venda, tot i que encara sense un termini concret.

Les proves s’han fet a la carretera del coll de Pal i ha permès l’empresa recollir dades i anar afinant l’algoritme tecnològic. Segons s’ha explicat des de l’AR+I a través d’un comunicat, “l’objectiu era monitoritzar diferents paràmetres, generar una base de dades, testejar la tecnologia i seguir desenvolupant el programa   que permet detectar possibles caigudes o inestabilitats durant l’entrenament”.

Des de l’empresa s’assegura que han pogut comprovar “en una circulació normal, que l’aplicació funciona correctament i no detecta erròniament accidents”. També han recollit dades “dels sensors en circulació normal. En definitiva, entenen que la prova “ha estat un èxit i no hi ha hagut cap fals positiu en les més de 10 hores de dades que hem registrat”.

En les properes setmanes, es filtrarà tota la informació recollida -més de cinc gigabytes- per acabar de tancar el funcionament de l’airbag per a ciclistes. Es vol seguir treballant amb l’AR+I i amb el Living Lab per “perfeccionar el dispositiu i arribar el més aviat possible a esdevenir un producte consolidat”. De fet, s’espera signar un acord amb una marca de fabricant de casc per poder industrialitzar i comercialitzar la tecnologia tant en el ciclisme com en altres modalitats com ara les motos, la neu o l’hípica.

Comentaris (1)

Trending