Les proves s’han fet a la carretera del coll de Pal i ha permès l’empresa recollir dades i anar afinant l’algoritme tecnològic. Segons s’ha explicat des de l’AR+I a través d’un comunicat, “l’objectiu era monitoritzar diferents paràmetres, generar una base de dades, testejar la tecnologia i seguir desenvolupant el programa que permet detectar possibles caigudes o inestabilitats durant l’entrenament”.
Des de l’empresa s’assegura que han pogut comprovar “en una circulació normal, que l’aplicació funciona correctament i no detecta erròniament accidents”. També han recollit dades “dels sensors en circulació normal. En definitiva, entenen que la prova “ha estat un èxit i no hi ha hagut cap fals positiu en les més de 10 hores de dades que hem registrat”.
En les properes setmanes, es filtrarà tota la informació recollida -més de cinc gigabytes- per acabar de tancar el funcionament de l’airbag per a ciclistes. Es vol seguir treballant amb l’AR+I i amb el Living Lab per “perfeccionar el dispositiu i arribar el més aviat possible a esdevenir un producte consolidat”. De fet, s’espera signar un acord amb una marca de fabricant de casc per poder industrialitzar i comercialitzar la tecnologia tant en el ciclisme com en altres modalitats com ara les motos, la neu o l’hípica.
Comentaris (1)