Els premis CEA volen valorar l’aprofitament del talent dels treballadors de més de 50 anys

La quarta edició dels guardons incorpora una categoria, Talent Sènior, que servirà per reconèixer les empreses que posen en relleu l’experiència i els coneixements dels empleats més veterans

Cadena i Andreu, durant la presentació de la nova edició dels premis CEA.
Cadena i Andreu, durant la presentació de la nova edició dels premis CEA.

La Confederació Empresarial vol donar un reconeixement a aquells negocis que posen en relleu l’experiència i els coneixements dels treballadors de més de 50 anys. Aquest és l’objectiu de la nova categoria dels premis bianuals de la patronal, que s’entregaran en un sopar de gala previst pel 21 de juny. El guardó Talent Sènior s’incorpora al certamen, que viurà la seva quarta edició.

Els premis CEA 2022 s’han presentat aquest dijous. Hi haurà fins a deu categories, entre elles la novetat d’enguany: el Talent Sènior. “Està pensat per a les empreses que donen un bon recorregut professional i aprofiten el talent de les persones majors de 50 anys”, ha explicat el gerent de l’entitat, Iago Andreu, que ha destacat que “ha de servir per valorar l’experiència i els coneixements que s’han acumulat al llarg dels anys”, ja que “això és un actiu i és important que sabem reconèixer els negocis  que ho saben tenir en compte”.

En aquest sentit, tant Andreu com el president de la patronal, Gerard Cadena, han posat en relleu la importància doble que té el fet de saber aprofitar aquest col·lectiu de treballadors. Per un costat, és positiu per als assalariats. “Cal fer un esforç per a la inclusió de les persones de més de 50 anys, que potser són les més dèbils en aquest aspecte. Volem incidir molt en què sigui una tònica per a totes les empreses i que ningú es quedi discriminat pel fet de tenir una edat superior”, ha comentat el dirigent. Per la seva banda, el gerent de l’entitat ha apuntat que “molts cops no és que sigui beneficiós per a les persones, sinó que és bo per a les empreses i els equips comptar amb el seu talent”.

A banda d’aquest premi, es mantenen les categories ja prèvies, com ara la que reconeix la trajectòria empresarial, l’aposta per la sostenibilitat o la projecció internacional. Fins a deu, en total. Des d’aquest dijous i fins el 8 de maig es poden presentar les candidatures.

Els guanyadors es donaran a conèixer en un sopar de gala que tindrà lloc el 21 de juny. Des de la CEA s’ha recordat que el 7% dels beneficis de l’esdeveniment es destinaran per a un projecte d’inserció laboral que gestiona Creu Roja.

Etiquetes

Comentaris

Trending