Gilbert Saboya és ‘convidat’ a plegar com a conseller extern de MoraBanc

Les múltiples incompatibilitats que ‘perseguien’ l’ex-ministre han fet aconsellable la seva sortida de l’entitat, on era membre de la comissions delegades de negoci i de la de riscs

Gilbert Saboya.
Gilbert Saboya. ARXIU

Tot just mig any ha estat l’ex-ministre d’Afers Exteriors i també d’Economia i Innovació Gilbert Saboya com a conseller extern de MoraBanc. Les múltiples incompatibilitats que segons diverses fonts comportava la seva professional personal d’assessor financer en la seva pròpia consultora i les feines d’acompanyament que havia de fer a l’entitat bancària han fet aconsellable la seva sortida, que s’hauria acordat com una renúncia de l’interessat per motius personals.

Saboya havia aterrat a l’entitat, de la qual va ser entre 2001 i 2010 conseller delegat de MoraBanc Asset Management i també director de la divisió de banca privada, a principi d’aquest any, tot i que el seu nomenament va ser anunciat el novembre passat conjuntament amb el de l’empresari espanyol José Manuel Lara García. Segons diverses fonts, feia temps que alguns sectors de la pròpia entitat no veien clara la posició de l’ex-ministre en el sí de l’entitat bancària.

Diplomat en ciències socials per la Universitat de Tolosa, el seu rol com a soci fundador i director general d’Alfaquest Saboya Assessors, empresa d’assessorament financer no acabava d’encaixar, segons algunes fonts, amb la seva tasca com a membre de les comissions delegades de negoci i de la de riscs. D'aquí que s'hagi acabat acordant una sortida no traumàtica per cap de les parts.

Comentaris (7)

Trending