Gerard Cadena retreu a Govern que no hi hagi CDIs amb països d’Iberoamèrica

El president de la CEA lamenta que no s’hagi signat convenis amb països de la regió, més enllà dels tancats amb Espanya i Portugal, un fet que dificulta l’expansió empresarial des d’Andorra cap aquests territoris

Comentaris

Cadena durant la seva intervenció.
Cadena durant la seva intervenció. CEA

El president de la Confederació Empresarial (CEA), Gerard Cadena ha intervingut aquesta tarda en la primera de les dues jornades de treball que es desenvolupen a Lisboa, en motiu del V Fòrum Iberoamericà de les mitjanes i petites empreses (MIPIMES). Durant el parlament, ha enviat un retret a Govern i, més concretament, a la seva política exterior. El dirigent de la patronal considera fora de lloc que no s’hagi signat encara cap conveni per evitar la doble imposició (CDI) amb els països d’aquest entorn llatí.

La primera jornada del fòrum, presidida pel secretari d’Estat d’Economia de Portugal, João Neves s’ha centrat a debatre i analitzar amb les autoritats públiques de la regió iberoamericana i els representants de les organitzacions empresarials, la realitat de les micro, petites i mitjanes empreses, especialment en dos temes tan rellevants com el comerç intrarregional i la seva transformació digital i en com, les patronals poden sumar en aquest procés. En aquest context, Cadena ha destacat la importància de les negociacions amb la Unió Europea, així com els convenis de doble imposició.

“Serveixen, d’una banda, per reconèixer l’aposta d'Andorra per l’obertura econòmica, homologació diferenciada i  competitivitat; i de l’altra, donen seguretat jurídica a les inversions i als vincles econòmics i comercials que tenim amb empreses d’altres països”, ha remarcat. Per això, ha titllat “d’anomalia” que, més enllà d’Espanya i Portugal, el Govern no hagi tancat acords amb altres països iberoamericans.

Cadena, també ha destacat en la seva intervenció, la recent però intensa activitat de la CEA per impulsar els processos de digitalització a les empreses del país, i ha afirmat que “no és un luxe, sinó una qüestió de supervivència, i més quan parlem de petits negocis”. El dirigent de la patronal ha apuntat que es tracta d’un “factor indispensable” per continuar “vigents en el temps”.

El mandatari de l’entitat ha deixat clar que veu en la regió iberoamericana “un espai de desenvolupament natural” de les empreses del Principat. I, de fet, ha remarcat que aquest procés ha d’anar en una doble direcció: també d’aquests països cap a Andorra.

La V edició del Fòrum Iberoamericà és una iniciativa conjunta del Consell d'Empresaris Iberoamericans (CEIB), CEOE Internacional, la Secretària General Iberoamericana (SEGIB) i del Govern de Portugal i té com a objectiu analitzar els desafiaments derivats de la transformació productiva i la inclusió de les petites i mitjanes en la quarta revolució Industrial, el foment del comerç intraregional i la digitalització. Les sessions continuaran demà amb noves taules de treball en què també prendrà part la patronal andorrana.

Comentaris (2)

Trending