Fiscalistes asseguren que l’auge de les criptomonedes porta nous residents a Andorra

Segons una consultora en concret, les sol·licituds de residència fiscal d’aquest tipus d’inversors hauria crescut un 65% els primers mesos d’aquest 2021

Monedes 'virtuals'.
Monedes 'virtuals'. andorra solutions

L’auge de les criptomonedes es tradueix en un increment de residents fiscals d’aquest sector al Principat. O així ho veuen alguns experts fiscalistes, que consideren que les condicions fiscals d’Andorra són prou atraients per uns inversors joves i dinàmics que veuen en el Principat un bon refugi per als beneficis que generen, per exemple, els bitcoins.

No sols els artistes, esportistes i ‘youtubers’ miren a Andorra com una alternativa per a gaudir d'avantatges fiscals: ara són els inversors en criptomonedes els qui veuen al Principat un bon lloc on establir-se. Almenys fiscalment. Les sol·licituds de residència fiscal a Andorra per part d'aquest perfil d'inversor s'han incrementat un 65% en la primera meitat d'enguany, segons constaten des d’AbastGlobal - Andorra Solutions, una empresa d'assessoria i consultoria fiscal d’Andorra la Vella especialitzada en aquesta mena de tràmits. No obstant, l’esmentada firma només parla de xifres percentuals. No es refereix en la comunicació feta pública a dades absolutes, amb la qual cosa es fa més complicat poder veure l’abast real de tot plegat.

En tot cas, i segons que continua explicant la mateixa consultora, en l'últim mes, el bitcoin ha aconseguit cotitzacions rècord pròximes als 60.000 euros i acumula una revaloració de més del 60% en el que portem d'any. Una pujada a la qual també s'han sumat unes altres criptodivises com l’ether, que ja està per sobre dels 4.000 euros i registra una pujada del 450% enguany; o el dogecoin, que es dispara un 9.000%. Això confirma les monedes virtuals com un vehicle d'inversió volàtil, però atractiu, amb el qual es pot guanyar (i perdre) molts diners.

Avantatges fiscals per a inversors

Els inversors en aquests productes són sobretot emprenedors del món digital, un públic jove i atrevit, però convençut del futur de les noves tecnologies com les criptomonedes i el blockchain. Alguns dels quals que han tingut més èxit s'han començat a traslladar des d'Espanya a Andorra, on ja formen un grup creixent de nous residents. Se sumen als artistes, esportistes, youtubers i jubilats amb grans patrimonis que han triat aquest petit país dels Pirineus com a destinació per a les seves finances.

Els inversors en aquests productes són sobretot emprenedors del món digital, un públic jove i atrevit, però convençut del futur de les noves tecnologies com les criptomonedes i el blockchain

Andorra ofereix un tracte fiscal molt favorable dels guanys del capital, que tributen a un tipus màxim del 10% enfront del 19-26% d'Espanya o del 30% ‘flat tax’ per als inversors de França, la qual cosa atreu especialment als nous inversors digitals d'aquests països. Al Principat tampoc existeix l'impost sobre el patrimoni, un altre factor molt rellevant que ajuda a captar als grans patrimonis més tradicionals.

Segons Patrick Mueller de l'assessoria fiscal AbastGlobal - Andorra Solutions, el perfil dels qui sol·liciten la residència a Andorra està canviant progressivament: “A l'inici de l'any vam tenir moltes sol·licituds de youtubers, influencers i altres perfils similars. Però en el segon trimestre estem atenent sobretot inversors en criptomonedes i altres vehicles d'inversió nous que busquen un refugi segur per als guanys obtinguts”.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending