El final del Punt de Trobada ‘es carrega’ l’empresa que en garantia la seguretat

Una dotzena de treballadors de Bast Seguretat interposen una demanda laboral per acomiadament indegut: els van fer fora adduint la fallida de la companyia i no han cobrat ni un euro

Vehicles de la companyia que teòricament estaria en fallida.
Vehicles de la companyia que teòricament estaria en fallida. ARXIU

Dotze treballadors de Bast Seguretat han interposat aquest dilluns una demanda laboral per acomiadament indegut contra l’empresa. Era la companyia que vetllava per la seguretat del Punt de Trobada, que era amb diferència el principal client de la firma de vigilància. Malgrat les expectatives de continuïtat que els havia donat l’empresa, la quinzena de vigilants de seguretat que tenia la firma el 30 de novembre es van quedar sense feina d’un dia per l’altre i se’ls va acomiadar sense abonar-los ni un cèntim d’euro, amb un document de liquidació on hi posa “pendent de pagament”.

Malgrat que els treballadors, una vegada es va començar a veure clar que el Punt de Trobada tancaria, que no hi hauria marxa enrere, van advertir els responsables de l’empresa, aquests sempre van assegurar que tirarien endavant, que no havien de patir, segons fonts laborals, que han assegurat que han deixat passar un mes per veure si se’ls pagava la liquidació correcta mentre iniciaven els tràmits legals i es posaven en mans d’assessors jurídics per impulsar la reclamació per la via jurisdiccional.

Ara per ara, la Batllia no ha decretat pas la fallida oficial de la companyia; la demanda grupal ascendeix a més de 131.000 euros

L’empresa hauria adduït la seva fallida per rebaixar al 50% el cost de la liquidació. Però tal fallida no ha estat declarada pas pels tribunals. En tot cas, i sense preavís, el mateix dia que tancava el Punt de Trobada l’empresa va convocar els treballadors i els va comunicar l’acomiadament exprés sense pagar-los ni tan sols allò que Multserveis Integrals, que és la denominació oficial de la firma comercialment coneguda com a Bast Seguretat, reconeixia. Han passat els dies i al final s’ha concretat la demanda laboral.

Els treballadors consideren que el fet que hagi tancat el Punt de Trobada no és una qüestió de la seva responsabilitat, atès que sempre se’ls va assegurar que no havien de patir per això. Però al capdavall n’han estat, asseguren les fonts consultades, unes víctimes col·laterals més i, en aquest cas, sense percebre el que els corresponia. La demanda grupal ascendeix a una reclamació de més de 131.000 euros que en el contingut de l’escrit s’individualitza. Entre altres havers que cal que se’ls aboni en el marc de la liquidació hi ha mols dies de vacances i recuperables que no havien estat degudament compensats.

Els vigilants miren ara de trobar ocupació en allò que sigui en un moment, justament, d’allò més complicat. Alguns, els que menys, han marxat del país. D’altres miren de trobar feina en altres companyies de seguretat del país. De fet, els responsables de Bast Seguretat haurien assegurat al seu dia als treballadors que estaven en converses amb altres magatzems per poder assumir la seva vigilància i així poder mantenir-se, però sospiten que mai hi va haver cap interès en garantir la continuïtat de la firma tot i que la fallida, oficialment, encara no s’ha decretat pas. “Que sapiguem no tenen cap treballador, però els cotxes de l’empresa continuen circulant”, han afirmat fonts consultades.

Comentaris (13)

Trending