Una empresa que es dedica a productes alternatius a la medicina tradicional tanca a Andorra i la Seu

Emperador Express inicialment es va constituir en una urbanització a la Massana, on encara hi mantenia almenys una oficina, i ara tenia el seu centre de producció a la capital de l’Alt Urgell, on no compliria les exigències sanitàries i mantenia diversos conflictes per patents

Urbanització on havia iniciat la seva activitat la firma i on encara hi té alguna oficina.
Urbanització on havia iniciat la seva activitat la firma i on encara hi té alguna oficina. ARXIU

Una empresa establerta al Principat que va expandir la seva activitat de fabricació a la Seu d’Urgell i que es dedica a comercialitzar productes alternatius a la medicina tradicional tanca les seves portes i es trasllada, en principi, a Portugal degut al fet que les planes originàries de la Xina amb què treballen no haurien passat els controls de les autoritats sanitàries espanyoles i, alhora, mantindrien diferents conflictes legals amb farmacèutiques per patents.

Emperador Express Servei és la denominació de la planta ubicada al polígon industrial de la Seu. A Andorra, on encara manté almenys alguna petita oficina, opera amb un altre nom. De fet, l’origen cal situar-lo al Principat, en concret en una urbanització situada al passeig dels Plans, entre Escàs i Sispony, a la Massana. De fet, també hi hauria alguns treballadors ocupats aquí, malgrat que el gros del personal estava vinculat a la fabricació i, per tant, a l’activitat que es realitzava a la capital de l’Alt Urgell.

Entre trenta i quaranta persones es quedaran sense feina, segons les fonts consultades. De fet, fa uns mesos l’empresa, a Catalunya, ja va activar la fórmula de l’ERO. Ara es tanca del tot si no hi ha canvis i els treballadors esperen rebre la liquidació que els correspon. Però no tot el personal està igual de tranquil, ja que hi ha el temor que es declari la fallida de la societat espanyola aprofitant que la major part del capital disponible està a Andorra i serà molt complicat percebre cap indemnització.

La societat andorrana que inicialment es dedicava a comercialitzar productes de medicina alternativa, per dir-ho així, la va posar en marxa un matrimoni francès. Bernard Patrick i Jade Beatrice Thomassin són també els titulars d’Emperador Express Servei constituïda el juliol del 2011 a la Seu i amb un capital social almenys inicial de 3.100 euros. Segons les dades del registre mercantil espanyol, facturava de mitjana anual entre mig milió i un milió d’euros.

El seu trasllat a Portugal, si s’acaba consumant, obeeix al fet que la legislació portuguesa en la matèria, tant en el tractament de certs productes herbacis com en les patents que hi van associades, seria força més laxa que l’espanyola. Al Principat aquest tipus de producció toparia també amb diferents dificultats.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending