Daniel Armengol, nou president de l’EFA

L’entitat ha renovat la junta directiva, escollida per unanimitat, i que estarà encapçalada durant els pròxims tres anys per l’empresari massanenc

Presentació del nou president de l'EFA.
Presentació del nou president de l'EFA.

L’empresari Daniel Armengol ha estat escollit com a nou president de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), en el marc de l’assemblea general celebrada aquesta setmana. El massanenc, que encapçalarà l’entitat els pròxims tres anys incorpora a la seva junta Susanna Roca com a vicepresidenta, Daniel Aristot com a secretari, i Jordi Prat, Mònica Pintat, Carina Armengol, Manel Cerqueda i M. Àngels Marfany com a vocals.

L’EFA ha acomiadat el seu president fins ara, Francesc Mora, fent un repas per la feina dels darrers anys. S’ha volgut destacar l’esforç fet envers les negociacions que Andorra manté amb la Unió Europea, així com els treballs al voltant de l’aeroport i la feina feta pels dossiers de matèria fiscal i relacions internacionals. L’entitat compta, actualment, amb un total de 64 empreses associades, i té sobre la taula diversos dossiers.

Entre els objectius per al 2022 destaquen el seguiment i cooperació amb el Govern d’una proposta de mesures de mitigació de la caiguda del PIB i la reactivació de l’economia andorrana. També es treballa des de l’EFA perquè les necessitats financeres immediates i a mig termini de l’executiu no es tradueixin en un augment de la pressió fiscal estructural.

Durant la celebració de l’assemblea va intervenir el professor i expert en empresa familiar, Manuel Bermejo, que va recomanar a les companyies que incorporin la figura del ‘Chief Emotional Officer’ a les seves estructures. “Cal donar molta més atenció a la dimensió familiar i no només al negoci”, va remarcar, “cal enamorar i involucrar les diferents generacions amb els valors i objectius de l’empresa per tal que no se’n desentenguin”.

Així mateix, Bermejo va assenyalar que els canvis provocats per factors externs, la globalització i la digitalització, entre altres, “són una gran amenaça per a les empreses familiars, i des del punt de vista intern condueixen al conflicte, que sol venir donat per l’absència de comunicació”. En aquest sentit, el professor ha apostat per la creació de valor per mitjà de les generacions, “la recepta passa per fer front a les tensions que es puguin produir al si afavorint la col·laboració inter-generacional i apostant per òrgan de govern eficients”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending