El Comtes d’Urgell reprèn l’activitat dirigit a estades escolars i grups

L’històric hotel escaldenc adquirit el 2019 per una de les societats vinculades a Hotansa està a l’espera d’una profunda remodelació que la pandèmia ha fet endarrerir

El Comtes d'Urgell torna a tenir activitat.
El Comtes d'Urgell torna a tenir activitat. Toni Solanelles

Després de molt temps tancat i barrat, l’històric i cèntric hotel escaldenc Comtes d’Urgell sembla tenir més vida que mai. Això sí, enfocat a un públic, a uns segments de clients de despesa mitjana-baixa, per dir-ho d’alguna manera. Per ara, l’establiment rep grups diversos i especialment aquest hivern estades d’escolars, d’estudiants, que arriben al Principat, sobretot, per gaudir uns dies de la neu.

El Comtes d’Urgell va ser adquirit a finals del 2019 per la societat Soldeu Hotels després de llargues negociacions amb el seu propietari original, Daguisa Hotels Group. Es tracta, doncs, d’una compravenda d’un establiment històric protagonitzada per dues de les companyies hoteleres més importants del país. La primera, de la qual penja Hotansa, que és l’explotadora formal actual del Comtes d’Urgell que mira de posicionar-se encara de manera més forta en el mercat nacional i la segona que amb la venda alleujava una part dels seus ròssecs financers.

Lligada a la família Montané, Soldeu Hotels va pagar de l’ordre de 7,85 milions per un complex hoteler que constructivament està dividit en tres unitats, encara que la més gran, sens dubte, era la pròpiament destinada a l’activitat hotelera amb unes 170 habitacions. Aquesta unitat immobiliària és la que ha recuperat l’activitat encara, per ara, a segments d’adolescents i de grups. La voluntat de la nova propietat és que l’hotel pugui afrontar una profunda remodelació. El projecte hi és.

Detall de l'immoble amb la publicitat de la promoció en primer terme.

Relacionat

Una part de l’històric hotel Comtes d’Urgell d’Escaldes s’hauria de convertir en pisos de luxe

De fet, si no hagués estat per la pandèmia, probablement la reforma del complex hoteler s’hauria ja afrontat. De moment, però, la prudència derivada de la incertesa causada per la crisi sanitària ha fet aturar la inversió, que continua sobre la taula però, per ara, sense calendari. És per això que de moment s’ha reactivat l’hotel amb una proposta de nivell mig-baix. Però no per això oferint, segons les fonts, el millor servei.

Mentrestant, un dels tres blocs immobiliaris que configuraven, s’ha dit, el complex situat en una illa delimitada entre el carrer Josep Viladomat i l’avinguda de les Escoles, ja ha estat enderrocat. De fet, ja s’hi està fent una promoció d’habitatges que la propietat indicat que han de ser d’un cert luxe.

Comentaris (1)

Trending