Una part de l’històric hotel Comtes d’Urgell d’Escaldes s’hauria de convertir en pisos de luxe

L’adquisició de l’immoble per part d’Hotansa hauria de suposar una remodelació profunda de tot l’edifici, malgrat que ara tot queda una mica frenat a expenses de l’evolució de la crisi

Detall de l'immoble amb la publicitat de la promoció en primer terme.
Detall de l'immoble amb la publicitat de la promoció en primer terme. Toni Solanelles

Una part de l’històric hotel d’Escaldes Comtes d’Urgell -de fet el conjunt està format per os edificis- s’hauria de convertir en pisos de luxe. L’altra hauria de continuar funcionant com a establiment hoteler, encara que ara per ara està tancat i barrat. Aquesta és la previsió d’Hotansa, del Grup Montané, que fa uns mesos va adquirir l’immoble en el marc d’una operació bancària en què també va intervenir el grup Daguisa, els propietaris originals de l’edifici.

L’immoble -a l’avinguda de les Escoles xamfrà amb Josep Viladomat- es va bastir a final de la dècada de 1960, i ara necessita una remodelació en profunditat. De fet, tot sovint s’hi han fet reformes que no sempre haurien estat del tot afortunades. La que es precisa ara, però, seria d’una importància molt superior de les que s’haurien anat fent amb anterioritat. Tancat des de fa ja alguns anys (es va deixar d’explotar estan sota les directrius de la franquícia Kyriad), ben aviat farà un any que oficialment va canviar de mans.

-

Relacionat

L’històric hotel Comtes d’Urgell d’Escaldes canvia de mans

La voluntat inicial que el mercat i l’evolució de la crisi econòmica derivada del coronavirus haurà d’acabar confirmant o no, és dividir l’immoble, per així dir-ho, en dos espais. De fet, el conjunt entès fins ara com a Hotel Comtes d’Urgell ja venia ser la integració de dos edificis, com s'ha dit. La part que fa estrictament xamfrà hauria de continuar operant com a hotel. Això sí, Hotansa li vol fer un rentat de cara exhaustiu. Per ara no funciona, com no funcionen altes establiments del grup.

Davant la situació derivada de la crisi sanitària, el grup massanenc ha concentrat tota la demanda de manera prioritària en el seu establiment Màgic d’Andorra la Vella. Si les reserves evolucionessin molt positivament, el grup faria altres moviments logístics i estratègics. Però no es contempla l’obertura del Comtes d’Urgell. El bloc més petits dels dos que formen el conjunt, i que està ubicat estrictament al carrer Josep Viladomat, és el que inicialment es destinarà a promoció d’habitatges. Se n’encarrega la promotora immobiliària Orada, que també forma part del Grup Montané. La previsió inicial és construir ni tan sols mitja dotzena d’habitatges de gama alta, d’un cert luxe, i a partir de 275.000 euros de venda. Perquè en principi la voluntat és destinar els pisos que en surtin al mercat de venda.

Comentaris

Trending