L’històric hotel Comtes d’Urgell d’Escaldes canvia de mans

L’operació de compra-venda està com a mínim embastada i el grup Hotansa n’assumeix la propietat i el gestionarà una vegada li faci un profund rentat de cara

-
-
És un dels hotels clàssics d’Escaldes, amb un edifici ‘senyorial’ de ben bé mig segle d’història. Ara fa un temps que està tancat. L’immoble necessitava un rentat de cara o més que això. Posar-se al dia per seguir sent competitiu en un moment no pas fàcil. En aquest punt, s’emmarca l’operació de compra-venda de l’establiment, que sortirà del grup Daguisa per passar a formar part d’Hotansa. És un més -encara que prou significatiu- dels moviments hotelers que hi està havent al país, amb la voluntat, la majoria de les empreses, de millorar prestacions.

Els Comtes d’Urgell viu com a mínim la segona temporada estival tancat. En tot aquest temps s’han anat fent contactes i negociacions, i segons les diverses fonts consultades, l’operació de compra-venda està tancada malgrat que no s’hagi materialitzat del tot. Fins ara, l’edifici formava part de Daguisa Group i estava gestionat sota les directrius de la franquícia Kyriad. Amb la ubicació com a principal reclam -a l’avinguda de les Escoles xamfrà amb Josep Viladomat, a tocar de Caldea-, l’immoble havia quedat obsolet. Només cal repassar els comentaris que clients i usuaris van deixar als múltiples portals dedicats a contractació -i alhora valoració- d’allotjaments hotelers.

La renovació de l’edifici és el primer que haurà d’afrontar la nova propietat una vegada es confirmi el traspàs. Hotansa és qui adquireix l’hotel i qui n’assumirà la gestió. En principi es mantindrà l’immoble com a hotel ‘tradicional’, segons les fonts, encara que no es descarta que s’acabi optant per alguna altra fórmula. Hotansa té diversos establiments de propietat, també assumeix la concessió i gestió d’altres i, alhora, explota una central de compres d’habitacions. Fonts properes a les negociacions hagudes entre Daguisa i Hotansa han assegurat que l’operació de compra-venda estaria al tomb dels 8 milions d’euros. A més, la inversió per posar l’edifici al dia suposaria un desemborsament d’uns 4 milions més.Renovació de qualitat al Plaza; ‘canvi’ d’Hesperia per NH

El parc hoteler -i conseqüentment, les empreses o grups empresarials que hi ha al seu darrere- estan força actius els darrers temps. Són diversos els canvis que hi està havent, d’índoles força diferents. Un dels hotels més luxosos i reconeguts del país, alhora que cèntrics, com el cas de l’Hotel Plaza, està en plena transformació. Oferint el mateix servei de qualitat de sempre, renova de dalt a baix l’immoble. Les habitacions han guanyat ja en amplitud i lluminositat, els banys també estan ja rehabilitats. I per l’arribada de la temporada hivernal s’espera que la resta d’estances de l’hotel estiguin apunt en el marc d’una transformació que combina allò clàssic amb allò modern i que, en conjunt, adopta un aire cosmopolita. També experimenta canvis un altre dels hotels clàssics d’Andorra la Vella, el fins ara Hesperia de l’avinguda Doctor Mitjavila. El venciment dels pactes amb la societat andorrana que gestiona l’hotel i el fet que Hesperia i NH, que formaven aliança, hagin separat els camins, ha portat l’establiment andorrà a deixar el vaixell d’Hesperia per esdevenir el primer NH d’Andorra, i aquest fet comportarà que a partir d’aquest mateix dilluns s’hagin també d’iniciar obres per dur a terme un ‘re-looking’ a l’establiment. 

Comentaris (1)

Trending