La CASS comença ara a regularitzar pagaments amb errors dels ERTO del maig

Moltes de les primeres prestacions salarials derivades de les reduccions de jornada o suspensions de contracte contenien errades i fins ara no s’ha trobat la fórmula tècnica per resoldre-les, tot i que la solució és encara parcial

Un detall de la façana principal de la CASS.
Un detall de la façana principal de la CASS. Toni Solanelles

Algunes de les persones que almenys el mes de maig, quan per primera vegada al país es van posar en marxa els nous mecanismes laborals arran de la crisi econòmica derivada de la pandèmia, van estar en reducció de jornada o suspensió temporal de contracte i no van cobrar el que els pertocava degut a múltiples anomalies que hi va haver, estan començant a rebre ara els abonaments corresponents. La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) està procedint a regularitzar la situació tot just ara i encara de manera parcial.

Han estat moltes les queixes que la parapública ha rebut per aquesta situació. El juliol, respecte a les prestacions salarials del juny, ja es va normalitzar la situació. Però no així el que estava pendent del maig. Segons diversos afectats, la CASS va anar assegurant que la situació que es va donar no estava prevista i calia buscar una solució que, conseqüentment, tampoc era previsible. Segons una de les persones afectades consultades, “literalment em deien que estaven fent el programa informàtic”.

La CASS busca solucions a la qüestió de les visites mèdiques no presencials.

Relacionat

Treballadors en ERTO lamenten les dificultats i el retard en regularitzar prestacions errònies

Efectivament, el sistema tècnic que empra la CASS per abonar les prestacions que habitualment satisfà “no estava preparat” per dur a terme les rectificacions que calia fer davant una figura nova, els popularment denominats ERTO, que el primer mes, per múltiples raons, van presentar diverses deficiències. De naturalesa ben diferent. Des del fet que es va pagar a partir del dia que es va tramitar l’expedient i no des de l’1 de maig quan els treballadors realment van veure alterada la seva jornada fins a errors administratius de les empreses en el moment d’omplir els formularis corresponents.

Des d’aquest dilluns s’han començat a fer les regularitzacions. Ara per ara, però, només s’estan pagant aquelles persones, que n’hi ha, que no van cobrar ni un euro de la CASS corresponent al mes de maig. El que no se sap, o almenys la parapública no ho aclareix, és quan es procedirà a fer les correccions respecte d’aquells que sí que van percebre una part de la prestació per molt que en molts casos quedés molt lluny del que pertocava.

Comentaris

Trending