De candidat de Concòrdia a dirigent bancari

Crèdit Andorrà promociona Martí Alay, que ja formava part de l’entitat, com a màxim responsable de la nova unitat de sostenibilitat, que depèn directament del conseller delegat

Marti Alay assumeix la direcció de la unitat.
Marti Alay assumeix la direcció de la unitat. CREAND

Es va quedar sense escó, però el fugaç pas per la política, mesclat amb una sòlida formació i una trajectòria ja prou notable en el món financer tot i la seva joventut han servit a Martí Alay Roquet per consolidar-se a Crèdit Andorrà. En efecte, qui ha estat un dels impulsors de Concòrdia i candidat a la territorial d’Andorra la Vella per aquesta formació en les passades eleccions generals és des d’ara el nou responsable de la també nova divisió de sostenibilitat de l’entitat bancària.

Crèdit Andorrà -Creand segons la denominació oficial que no acaba d’arrelar- incorpora a l’estructura organitzativa del banc la unitat de sostenibilitat, en dependència directa del conseller delegat. La nova unitat té com a funció principal definir l’agenda estratègica en sostenibilitat i impulsar des del màxim nivell executiu i de manera transversal la incorporació dels aspectes ASG (ambientals, socials i de bon govern) a l’entitat.

La nova unitat es responsabilitzarà d’integrar la sostenibilitat en l’estratègia corporativa, la gestió dels riscos i les decisions d’inversió, entre d’altres àmbits relacionats amb l’oferta de productes i serveis. Coordinarà les diferents iniciatives que es duen a terme en matèria de finances sostenibles i també en el marc del sistema de gestió ambiental.

La divisió en qüestió, s’ha dit, la dirigirà Martí Alay, format en comerç internacional i màster en finances. Té una àmplia trajectòria en les àrees d’Inversió i de Negoci del banc, i una trajectòria internacional dins del grup Creand que “li permeten disposar d’una visió holística i transversal”, segons una comunicació de la pròpia entitat bancària, que destaca que Crèdit Andorrà és el primer banc d’Andorra adherit al Pacte Mundial de les Nacions Unides i com a banc compromès, des del 2016 s’orienta a sumar esforços per integrar els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides a l’estratègia de responsabilitat social.

Les principals línies de treball de la nova unitat seran impulsar el desenvolupament del pla d’accions derivat dels Principis de Banca Responsable del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP Fi). També vetllarà pel desplegament regulador a les diferents jurisdiccions de la normativa europea en sostenibilitat en línia amb els més alts estàndards internacionals, el disseny de productes d’inversió i financers que recolzin l’estratègia del banc, la integració dels riscos ambientals en l’activitat bancària i la consolidació del càlcul de la petjada de carboni.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending