El camí ral de la Massana agafa forma de segell

Correos emet una tirada de 50.000 exemplars, dins d’una sèrie dedicada a paisatges, amb l’ampliació de l’antic vial massanenc com a reclam

Un fragment del segell.
Un fragment del segell. CORREOS

Correos ha emès un segell dedicat a l'ampliació del camí ral de la Massana. Se n’ha fet una tirada de 50.000 exemplars, amb un valor postal cadascun de 2,10 euros i que té un format vertical. El segell en qüestió forma part de la sèrie que la filatèlica pública espanyola dedica a paisatges. I en el segell hi apareix una il·lustració on es veu una de les noves passarel·les de l’ampliació del camí.

El nou tram de vianants rehabilitat al camí ral de la Massana va ser inaugurat el 25 d'abril del 2022. Es tracta del tram entre el camí de les Gravades i la cruïlla entre el camí ral i el camí de les Barreres de la Massana. Aquest tram té una longitud de 264 metres i una amplada de 1,85 metres completa la primera fase del Pla Sectorial d'Infraestructures Verdes d'Andorra (PSIVA).

Sello Paisatges Cami Massana B1M0 HR.JPG

Es tracta d’un projecte d’obra civil amb integració paisatgística que uneix les parròquies d’Andorra la Vella amb la Massana i que ja es va iniciar el 2006, però del qual restava el darrer tram amb la col·locació d´una passarel·la, entre el tram de la roca del Llop i el camí de les Gravades. Des d'aquí, el camí anirà fins a la confluència entre el riu Arinsal i el Valira del nord i es podrà continuar cap al camí ral d'Ordino.

Aquest camí, manté Correos, és perfecte per fer una passejada. No té desnivell ni tampoc cap dificultat tècnica. El PSIVA, aprovat pel Govern d'Andorra, ha volgut aprofitar el camí ral històric i ha introduït un màxim d'elements naturals com ara la fusta per les passarel·les. La xarxa de camins és de 25 quilòmetres de llargada i es convertirà en un espai d'oci i desplaçament sostenible a peu. L'objectiu és promoure la mobilitat sostenible, unir els nuclis urbans amb la natura i incentivar el coneixement dels paisatges d'Andorra, tant entre els habitants del país com entre els turistes.

Comentaris

Trending