Els Cachafeiro tenen intenció d’abonar d'immediat els 6,5 milions d'ocupació indeguda del Punt

Les societats explotadores del centre comercial lauredià estan molt dolgudes amb les decisions judicials però estan acabant d’afinar el pla de desallotjament per tenir-lo apunt quan la Batllia el demani

Una imatge d'arxiu de l'accés principal al Punt de Trobada.
Una imatge d'arxiu de l'accés principal al Punt de Trobada. ARXIU

Les societats explotadores del Punt de Trobada, liderades per la família Cachafeiro, tenen intenció d’abonar els 6,5 milions en xifres rodones que tenen pendents per ocupació indeguda del Punt de Trobada tan bon punt el saig activi l’execució d’aquesta part de la resolució judicial que comporta el desnonament de l’establiment bastit fa més de trenta anys a l’entrada sud del país. Tot i estar altament dolguts amb les decisions judicials consideren que cal complir els manaments pronunciats. Ara, el malestar és evident.

Els responsables actuals del Punt de Trobada i els seus assessors legals estan acabant de perfilar el pla de desallotjament del centre comercial per poder-lo lliurar a la Batllia tan bon punt el reclami en el marc de l’execució de sentència, que ha esdevingut plenament ferma arran de la decisió del Tribunal Constitucional de desestimar el recurs d’empara de les dues societats que formalment exploten el centre comercial.

Vist que no té efectes suspensius sobre l'execució de la sentència interna, s'hauria descartat recórrer al Tribunal d'Estrasburg

Com que acudir al Tribunal d’Estrasburg, al·legant la indeguda aplicació d’una llei, per no trobar-se en vigor en el moment de la signatura del contracte ara finit -de fet, finit el 2015- no suposaria suspendre l’execució de la resolució judicial, els Cachafeiro ja han decidit no recórrer a l’organisme jurisdiccional europeu.

Durant aquests anys d’estira-i-arronsa, els Cachafeiro han anat fent reserves per si mai havien d’acabar havent d’abonar el ‘preu’ de l’ocupació indeguda. D’aquí que, en principi, segons les fonts properes a les societats consultades, es tingui la liquiditat necessària per fer front al pagament. I és que la família explotadora del Punt de Trobada ja no ha lamentat tant d’uns anys ençà el muntant que s’hagués pogut acordar per continuar podent tenir arrendat el terreny i conseqüentment l’edifici on hi ha ubicat el centre comercial, com el fet que els propietaris de dita parcel·la, la família Mallol, no hagin ni tan sols volgut negociar, a parer, és clar, dels Cachafeirouna eventual renovació del contracte.

Una imatge del Punt de Trobada.

Relacionat

Avalat de manera definitiva el desnonament del Punt de Trobada

Això no treu, és clar, que es considerin com a draconianes algunes de les clàusules que inclou el precontracte signat entre els Mallol i Pyrénées. De fet, i en una acció per la via penal que no va acabar fructificant tampoc, els Cachafeiro van arribar a considerar que l’esmentat contracte era una simple simulació amb un ànim fraudulent. El contracte signat als anys de la dècada de 1980 i que es va esgotar el 2015 establia que els Cachafeiro tenien un dret preferent de retenció en cas d’igualar qualsevol altre proposta contractual que rebessin els Mallol.

Del que no hi ha absolutament cap notícia és de si els Cachafeiro tenen algun pla B per continuar amb la distribució i venda de productes alimentaris i d’altra mena. Evidentment, si en altres temps es podia pensar que aixecarien un altre centre comercial a la parcel·la arxiconeguda ara de la Portalada -un projecte que sempre ha estat en l’aire- ara és evident que almenys allà no hi pot anar res perquè aquell indret serà declarat no urbanitzable davant la inestabilitat que presenta.

Comentaris (3)

Trending