L’Acadèmia per joves emprenedores tanca la primera edició amb 12 participants

Tres projectes empresarials centrats en l’esport, el medi ambient i la natura han estat escollits els millors de la iniciativa, que, segons Jordi Gallardo, ajuda a la millora de la competitivitat d’Andorra com a país

Foto de família de les participants i les guanyadores del premi.
Foto de família de les participants i les guanyadores del premi. ANDORRA BUSINESS

La primera edició de l’Academy for Women Entrepreneurs (AWE) a Andorra, un programa per a emprenedores andorranes, ha finalitzat aquest dimarts amb l’entrega dels guardons als millors projectes. El jurat ha premiat amb mil euros les iniciatives presentades per Sara Valls, de Color Botànica, Inka Bellés, d’Escape Andorra, i Cathy Labouyrie, de T2G. Estan centrats, respectivament, en l’esport, el medi ambient i la natura.

A l’acte de cloenda de l’AWE han assistit el ministre de Presidència, Economia i Empresa, i president d’Andorra Business, Jordi Gallardo, la cònsol general dels Estats Units, Katie Stana, i la presidenta de l’Associació de Dones, Mònica Codina, entre altres. El programa està impulsat per la legació diplomàtica a Barcelona conjuntament amb l’agència andorrana i compta amb el finançament del departament d’Estat dels Estats Units.

En aquesta primera edició, ha comptat amb la participació de dotze emprenedores. La xifra ha estat valorada “molt positivament” per Gallardo, tot recordar que es tracta de l’estrena. De fet, ha volgut agrair la implicació de l’ADA a l’hora de “fer difusió” d’un programa que, al seu entendre, és clau per al futur econòmic del país. “El dol de la dona també és essencial per fer que el Principat sigui competitiu”, ha manifestat.

El programa es va iniciar el juny i les participants s’han beneficiat d’una combinació de classes magistrals presencials amb mentores d’Andorra, i també de formació virtual intensiva, impartida per l’escola de negocis Thunderbird, de la Universitat de l’Estat d’Arizona. Gallardo ha destacat que “les nostres emprenedores han pogut avançar en el desenvolupament del seu negoci o projecte i han millorat les seves habilitats en l’àmbit empresarial. I d’aquests resultats, del seu talent i dels seus projectes innovadors, no només es beneficiaran les pròpies participants sinó el conjunt de la societat andorrana”.

El titular de Presidència també ha avançat que ja es treballa perquè tingui continuïtat el proper any i ha recordat que “les participants també entren a formar part de la gran xarxa mundial d’emprenedores AWE, amb més de 16.000 dones de 80 països d’arreu del món”.

La jornada de cloenda ha finalitzat amb la xerrada ‘Impulse for Women Entrepreneurs’, a càrrec d’Esther Cid, psicòloga, emprenedora, connectora de talents, CEO i cofundadora de Tipscool, i exalumna del Programa AWE a Espanya.

Comentaris

Trending