Empreses i autònoms ja poden omplir els formularis pels ERTOs

La web del departament de Treball ja permet fer el tràmit, a menys de 24 hores perquè comenci el termini en què les dues modalitats es poden aplicar

-
-

La web del departament de Treball ja té penjada la documentació que caldrà omplir per acollir-se a les dues figures que adapten al país els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTOs). Tot just el BOPA ha publicat la segona Llei òmnibus, on es regulen les dues modalitats -la suspensió temporal d’ocupació o la reducció de jornada-, la pàgina ha penjat els formularis per a les empreses o els autònoms que els vulguin demanar. Això sí, poques hores abans de l’1 de maig, primer dia on estarà activa aquesta possibilitat.

Feia dies que el sector empresarial es mostrava preocupat pel poc temps que, al seu entendre, disposarien per fer la tramitació de la petició. I, el cert, és que raó no els faltava. La llei estableix que una limitació temporal per a la vigència dels ERTOs: de l’1 de maig i fins al 31 de desembre. Molts negocis ja tenien clar que els volien poder aplicar des del primer dia.

El problema, advertien, era la burocràcia que pogués requerir fer la demanda. Es temia que no hi hagués temps material, especialment per als negocis més petits i que no tenen ajuda externa, per tenir tot preparat i presentar-lo a temps que l’ERTO entrés en vigor ja l’1 de maig. Aquest problema, almenys segons es va indicar des del Govern, se solucionarà amb la possibilitat que, encara que es presenti amb retard, la mesura pugui aplicar-se des d’aquest dia.

La llei òmnibus ha estat publicada aquest dijous al matí. I al cap de poc temps, la web del departament de treball ha habilitat l’espai especial per fer els tràmits. Es podrà fer de forma telemàtica, fet que evitarà haver-se de desplaçar presencialment a les dependències de Govern. A banda, es relaciona tota la documentació a presentar en els diferents casos: empreses amb activitat suspesa per ordre de l’executiu o amb servei de guàrdia, amb l’activitat suspesa voluntàriament i aquelles que, tot i estar autoritzades a obrir, pateixin una reducció significativa de la xifra de negoci.

Entre aquesta documentació a presentar els fulls de declaracions de la CASS del febrer, del març i de l’abril, un document que demostri que s’ha pagat els sous dels dos darrers mesos als treballadors, els butlletins de salari o els contractes dels empleats afectats, entre altres. També la declaració responsable que assegura que es compleixen les condicions requerides per acollir-se a la mesura.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending