El Sep i el Sipaag en contra de la nova llei qualificada del codi de relacions laborals

Els representants sindicalistes lamenten l'aprovació d'aquest reglament i aposten per traslladar les seves preocupacions a l'agenda de la Unió Europea

-
-
El sindicat de l'Ensenyament Públic (Sep) i el Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag) han manifestat el seu rebuig en relació a la nova Llei qualificada del Codi de relacions laborals perquè "pretén perpetuar la injustícia i la desigualtat". La llei ha estat aprovada, en el marc del Consell General, per la majoria parlamentària actual, i el Sipaag ha explicat que "sempre s'acaba afavorint els oligarques i perjudicant els treballadors". El Sep ha definit que "avui és un dia històric i trist pels treballadors d'Andorra".

"Aquest nou reglament fa referència a l'abaratiment de l'acomiadament, i presenta unes mesures excessivament restrictives en la regulació del dret a vaga", han relatat els sindicalistes a través de comunicats. La llei que s'ha aprovat "representa un retrocés en els avenços socials del país". El Sipaag afegeix que hi continua havent aspectes "antisocials que augmenten la precarietat laboral" i es queixa de "l'absència de mesures per combatre la bretxa salarial entre homes i dones". Per altra banda, el Sep lamenta que "la reforma és el míssil ideal per posar a Andorra en un context social molt similar a la majoria de països de l'Europa de l'est".

D'aquesta manera i amb la finalitat de "defensa els drets de treballadors, tant els de l'empresa privada com els de la pública, per molt que sovint ens vulguin dividir o ens retallin els drets laborals i sindicals", el Sippag ha dit que es vol exposar la "situació d'indefensió jurídica" a entitats "que vetllen per la bona governança en matèria de relacions laborals del Consell d'Europa". En la mateixa línia es mostra el SEP, que "està posant en marxa els seus contactes a nivell europeu per posar les qüestions laborals i sindicals a l'agenda de la Unió Europea en el seu treball de negociació de l'acord d'associació amb Andorra".

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending