Els treballs d’emergència a la Portalada han costat més de 280.000 euros

El Govern oficialitza el pagament a les diferents empreses que van realitzar les actuacions per garantir la seguretat de forma provisional a la zona afectada per l’esllavissada

Obres a la Portalada poc després de l'esllavissada.
Obres a la Portalada poc després de l'esllavissada. ARXIU / SFGA

El Govern ha destinat, fins ara, més de 280.000 euros per a les actuacions realitzades per garantir la seguretat a la zona de la Portalada, arran de l’esllavissada que va tenir lloc el mes d’agost. La xifra correspon als treballs realitzats fins al moment per assegurar la zona, a l’espera del projecte definitiu que s’ha d’encarregar i realitzar en els primers mesos del 2020 i el cost del qual s’estima en prop de dos milions d’euros que ja estan consignats en el pressupost per a l’exercici a tràmit al Consell General.

La dada s’ha donat a conèixer aquest dijous arran de la publicació al BOPA de les adjudicacions de les obres fetes des de l’agost i fins al passat novembre. En concret, corresponen als encàrrecs realitzats a tres empreses de construcció, així com els treballs d’assistència tècnica. Aquests darrers els va fer l’empresa Euroconsult, que ha percebut un total de 77.400 euros.

Pel que fa a les obres pròpiament dites, Treballs Públics Unitas és qui s’emporta la major part de l’adjudicació, amb un total de 183.600 euros. La resta dels diners invertits arran de l’esllavissada s’han abonat a l’empresa Aerco (13.500 euros) i a Multiserveis Copríncep (7.000). En total, per tant, els encàrrecs fets per abordar els treballs d’emergència han suposat un dispendi per a l’Estat de més de 280.000 euros.

La xifra, però, acabarà sent molt més elevada. I és que el projecte per assegurar definitivament la zona, afectada per una important esllavissada el passat agost que, fins i tot, va provocar el tall durant unes hores de la carretera general 1 al seu pas pel centre comercial Punt de Trobada i, per tant, l’accés des d’Espanya, encara s’ha de tirar endavant. La seva preparació va ser encomanada a mitjans d’octubre també a Euroconsult, que disposava de dos mesos per fer-lo arribar a Govern. En les properes setmanes, s’hauria de licitar el concurs per adjudicar les obres, el cost de les quals s’estima proper als dos milions d’euros.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending