Els treballadors d'Alsina Graells anuncien més mobilitzacions

Fan una valoració molt positva de la vaga de tres dies que ha acabat aquest dissabte

-
-
El comitè de vaga Alsina Graells ha anunciat més mobilitzacions després dels tres dies de vaga que han acabat aquest dissabte. La valoració que ha fet el comitè aquest diumenge a través de les xarxes socials és molt bona. El 95% dels conductors i conductores l'han secundat, els serveis mínims s'han complert sense incidències i que ha tingut molt suport de la gent. En el cas d'Andorra, els serveis mínims han garantit quatre serveis diaris en sentit Barcelona i cinc de la ciutat catalana cap al Principat.

Amb un "continuem lluitant", el comitè de vaga d'Alsina Graells tanca el comunicat que ha fet públic aquest diumenge per mitjà de les xarxes socials. La negativa de l'empresa Alsa-Alsina Graells a negociar ha motivat que els treballadors preparin noves mobilitzacions tot i que no tenen data. Fins i tot no descarten denunciar l'empresa si persisteix el conflicte laboral. Els conductors i conductores calculen que han perdut 26.000 euros cadascun els últims nou anys. La protesta té el suport de diverses formacions polítiques catalanes i dels principals sindicats.

La plantilla crtica la  “posició immobilista de l’empresa” i l’amenaça de portar a terme una inaplicació del conveni que regula les condicions laborals i salarials dels conductors. Els treballadors reclamen també que l’empresa compleixi la sentència judicial ferma que l’obliga a respectar les variables de vacances.

En paral·lel, expliquen que fa nou anys que existeix un pacte pel qual les dues hores que els conductors dediquen a posar a punt els vehicles -una abans d’iniciar el trajecte, i una altra hora en acabar-lo- van una a càrrec de l’empresa i una altra a càrrec del treballador. Alsina Graells s’hauria negat a modificar-ho i, segons els empleats, vol que es comptin a efectes de treball i no es remunerin. La companyia de transports Alsina Graells va ser adquirida per Alsa l'any 2009.

La vaga de l'1 al 3 d'agost ha tingut una especial incidència a les comarques de la Vall d’Aran, el Berguedà, el Solsonès, el Bages, Lleida i les terres de Ponent, que és on l’empresa és responsable de prestar servei a les principals línies de transport.

 

 

Comentaris

Trending