Els taxistes esperen tenir el sector més ordenat de cara a la propera primavera

Els impulsors del sindicat, filial de l’USd’A, es reuneixen amb el ministre d’Economia i li exposen la necessitat de qualificar el taxi com a servei públic

Trobada entre representants del sindicat de taxistes i el ministre d'Economia, Jordi Gallardo.
Trobada entre representants del sindicat de taxistes i el ministre d'Economia, Jordi Gallardo.
Els taxistes esperen que, de comú acord amb el Govern, la propera primavera hi pugui haver una nova reglamentació que posi ordre al sector del taxi i eviti picaresques, impedeixi comissions com a mínim al·legal que encareixen l’atenció als usuaris i faciliti molt millor la gestió de les curses, estalviant duplicitats, en alguns casos, o que, en altres, els passatgers quedin ‘tirats’. Responsables del sindicat del taxi, secció filial de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), s’han trobat aquest dijous amb el ministre d’Economia, Jordi Gallardo, per exposar-li la necessitat que el taxi esdevingui oficialment servei públic i que s’unifiqui el sector malgrat que hi puguin haver diverses centrals.

Segons el secretari general de l’USd’A i portaveu també dels taxistes després de la trobada amb Gallardo, Gabriel Ubach, la reunió ha estat positiva i les dues parts haurien coincidit en què cal “oferir als turistes, als visitants, i a qualsevol usuari en general un servei de qualitat” i no “el que és ara, amb un taxi deixat de la ma de Déu”. En aquest sentit, Ubach i els taxistes haurien reclamat que s’inclogui el taxi en la plataforma intermodal i les aplicacions del transport que està gestionant FEDA, i que facilitarien que els usuaris puguin saber en tot moment on està el taxi que esperen i quin trajecte està fent. “El mateix que ja passa a la resta d’Europa”, ha deixat clar el sindicalista.

Una de les qüestions cabdals és fer un nou reglament d’estructuració i regulació del taxi. Actualment, segons Ubach, es funciona a partir d’un text que desenvolupava una llei que ja ni tan sols està vigent. El nou reglament hauria d’unificar el servei, l’hauria de considerar a tots els efectes públic. La normativa hauria d’imposar “un sistema únic amb independència que hi hagin dues, tres o les centrals que siguin” i hauria d’articular els mecanismes necessaris per impossibilitar que un client s’hagi d’esperar molta estona perquè un hotel -o el recepcionista de l’establiment- té un acord tàcit amb un taxi concret i potser queda molt lluny d’on està el viatger, que ha d’esperar i pagar més del que deuria.

Segons el secretari general de l’USd’A, Gallardo hauria agraït que “haguem anat a exposar un problema però també haguem aportat solucions”. Les dues parts s’han emplaçat a mantenir noves trobades en un futur i la voluntat dels taxistes es que el nou reglament del sector “estigui acabat, com a molt, la propera primavera. Ja no diem per aquest hivern perquè tots tenim feina i no s’hi arriba”.

Etiquetes

Comentaris

Trending