Els sindicats esclaten contra la Cambra per la idea de rebaixar tots els salaris al mínim

El Sipaag reclama a Armengol que el que ha de fer l’ens cameral és dedicar els 600.000 euros que rep de l’Estat als treballadors i deixar-se de gastar diners en estudis d’aeroports

-
-
La idea plantejada pel president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, de rebaixar al salari mínim el sou de tots els treballadors indistintament de la posició que ocupin en les seves empreses de forma temporal ha fet esclatar els sindicats. I especialment el que aglutina els treballadors de l’administració general, el Sipaag. El seu president, Lluís Anguita, ha afirmat que el que ha de fer l’ens cameral és dedicar la subvenció estatal de 600.000 euros que rep a garantir sous i deixar de gastar diners en estudis d’aeroports faraònics.

La indignació dels representants sindicals ve del fet que durant la reunió mantinguda, dilluns, entre responsables de Govern, membres de la patronal i sindicalistes, “aquest senyor no va dir ni piu del que està dient ara”. Anguita explica que una de les poques aportacions que va fer Armengol més enllà de donar suport al que estava plantejant “el cap de Govern de protegir els treballadors” com una peça bàsica de l’engranatge sociolaboral del país, va ser proposar, com a mesura d’estalvi per a l’Estat, la supressió de la Cimera Iberoamericana que Andorra havia d’acollir el novembre.

A partir d’aquí, propostes com reduir tots els salaris al mínim permeten comprovar que “alguns empresaris s’han begut l’enteniment” i volen “aprofitar la situació generada pel coronavirus per començar a fer fora gent i, posteriorment, encara guanyar més i més diners i enriquir-se més”. Lluís Anguita ha remarcat que “només faltaria que demanés la pena de mort i així encara sortiria més barat”.

Comentaris (24)

Trending