Els sindicats de la presó seguiran l'CFPA i tampoc es reuniran amb DA pel 'cas Alcobé'

Comentaris

Els sindicats de la presó seguiran l\'CFPA i tampoc es reuniran amb DA pel \'cas Alcobé\'
Els sindicats de la presó seguiran l\'CFPA i tampoc es reuniran amb DA pel \'cas Alcobé\'

L’únic sindicat policial que es manté plenament actiu, el Col·lectiu de Funcionaris de Policia d’Andorra (CFPA), ha decidit ‘plantar’ el grup parlamentari demòcrata en senyal de protesta per la situació en què es troba el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé. DA havia convidat el sindicat a tractar les modificacions que el Govern pretén introduir a la llei que regula el cos. Els sindicats que representen els interessos dels vigilants penitenciaris ja han comunicat al CFPA que ells seguiran el mateix exemple.

El president del col·lectiu, Salvador Prieto, ha traslladat la posició sindical al conseller general Marc Ballestà, un dels homes del nucli dur de la formació atès que és membre de l’executiva del partit i, alhora, és un dels parlamentaris que es dediquen actualment en exclusiva a l’activitat política. Ballestà hauria respectat la posició del CFPA i hauria assegurat als seus interlocutors que “tenen la porta oberta” per dialogar amb DA quan ho considerin oportú. L’objecte de la reunió era la modificació de la Llei qualificada de la policia, que està a tràmit parlamentari. Els grups amb representació al Consell miren de conèixer la posició dels afectats per tal de promoure, si cal, esmenes al text. El CFPA sí que s'ha reunit amb representants de Liberals, PS i SDP.

També hi ha a tràmit parlamentari una modificació legislativa relativa a Institucions Penitenciàries. Els representants dels dos sindicats que aixopluguen bona part dels funcionaris de la presó ja han comunicat al CFPA que seguiran el mateix camí i no acceptaran reunir-se amb DA. Tots plegats estan a l'espera de què decideixen els sindicats de bombers, que hauria d'anar en una línia similar atès que els dos col·lectius sindicals que representen els interessos del cos de salvament i extinció d'incendis estan integrats a la Plataforma de la Funció Pública que ha demanat en dues ocasions que el cap de Govern, Toni Martí, accepti d'una vegada la dimissió d'Alcobé.

Amb uns canvis importants en tràmit parlamentari, els demòcrates pretenien saber a través dels representants del CFPA el clima que es viu al cos de l’ordre i quines sensacions es té sobre el text elaborat pel Govern. Amb aquest objecte haurien convidat els mandataris del col·lectiu sindical a una trobada. El CFPA, segons fonts sindicals, “ha declinat la invitació feta per DA en referència al projecte de reforma de la Llei de la policia”. Prieto hauria aprofitat el moment de comunicar la decisió per traslladar a Ballestà i a DA la “inquietud” i “enuig” del col·lectiu “per la situació actual en referència al ministre Alcobé”.

El titular d’Administració Pública, encarregat de la reforma global de la Funció Pública, va reconèixer fa unes setmanes que durant la primera legislatura demòcrata, durant un any i mig, va compaginar la seva funció de ministre amb l’assessorament de Banca Privada d’Andorra (BPA) com a analista financer. Tot i que Alcobé va posar el càrrec a disposició del cap de Govern, Toni Martí el va confirmar. Ballestà hauria afirmat als dirigents del CFPA que respecta la seva posició. Però alhora els ha assegurat que les decisions de l’executiu són autònomes i no van lligades a les del grup parlamentari.

El CFPA aglutina un bon nombre dels funcionaris de la policia, siguin o no siguin uniformats. L’altre sindicat policial, que en aquest cas només acollis uniformats, és el Sindica de Policia d’Andorra (SIPA). Malgrat que legalment continua actiu, està en ‘stand by’ i, pràcticament, en fase de dissolució i desaparició. En tot cas, els seus teòrics representants ja van comunicar a la secretaria d’Estat d’Interior que no participarien en les hipotètiques converses per treballar la reforma legislativa en no ser ni representatius ni tenir la disponibilitat ni l’activitat adequada.

Comentaris

Trending