Els sanitaris cubans s'incorporen al SAAS per donar descans als altres professionals

Els primers han entrat a formar part del personal de l'UCI

Els professionals cubans han passat les proves de PCR.
Els professionals cubans han passat les proves de PCR.
Els sanitaris procedents de Cuba ja s’han incorporat al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) per tal de donar suport als professionals del país. La seva incorporació a l’hospital es dona després que se’ls repetissin les analítiques de PCR i totes resultessin negatives en coronavirus. Així, aquest dimecres, els 39 sanitaris cubans, 12 metges i 27 infermers, s’han repartit entre els diversos torns per així poder donar descans als treballadors del SAAS. 

Entre els professionals que han arribat del Carib, hi ha especialistes en medicina intensiva, internistes, anestesistes i hematòlegs. Tots ells van rebre una primera formació la setmana passada i se n’aniran fent més mentre duri la seva estada al Principat 

Els sanitàris cubans van arribar al Principat el 29 de març gràcies a la feina diplomàtica encapçalada per la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach i la seva ajuda en un moment tant excepcional com aquest ha estat molt ben valorada per l’Executiu.

Els primers que s'han incorporat són els especialistes de la unitat de cures intensives (UCI) i que evitarà que els professionals andorrans doblin les guàrdies com ha estat passant els últims dies. Andorra és el segon país europeu despres d'Itàlia que han comptat amb la col·laboració dels professionals cubans. La brigada va arribar al Principat la setmana passada.

Etiquetes

Comentaris

Trending