Els riscos geològics suposen la meitat d'ntervencions de Protecció Civil durant aquest any

La situació més compromesa va ser l'esllavisssada de La Portalada

L'exdirector de Protecció Civil, Francesc Areny ha rebut una placa per part del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.
L'exdirector de Protecció Civil, Francesc Areny ha rebut una placa per part del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.
Protecció Civil ha fer aquest divendres el balanç de les seves intervencions durant aquest any que han estat 21, una xifra similar a la del 2018. La meitat d'elles són per riscos geològics.  Durant l'any 2020 s'han d'aprovar la Llei de Protecció Civil. L'acte ha servit per retre un homenatge a l'exdirector del departament Francesc Areny que s'ha jubilat després de més de trenta anys de servei al Govern.

El director de Protecció Civil, Cristian Pons ha explicat que la resta d'intervencions "no tenen relació directa amb riscos naturals però si amb riscos naturals com la que es va dur a terme amb la llevantada que té com a base un risc natural, que és l'aigua però que no provoca directament esllavissades. També hem estat requerits a l'estiu pels efectes de l'onada de calor i per prevenir els incendis forestals".

En referència als riscos geològics ha comentat que "és un perill que està cartografiat i sabem que algunes zones poden ser complicades. Cal estar preparats i tenir els procediments establerts per a donar un resposta adequada i adaptada a cada situació de risc".

Pons ha comentat que la situació més delicada ha estat la de l'esllavissada a La Portalada del mes d'agost passat. "Allò ens va posar a prova i ens ha de fer reflexionar sobre els plans d'emergència". Sobre la futura llei que ha de regular el departament, ha dit que "és un text transversal". El balanç del 2019 també recull els dispositius preventius que s'han multiplicat per 15 en els darrers deu anys, la majoria relacionats amb esdeveniments esportiu, La presència dels membres de Protecció Civil serveix, segons Pons "per garantir la coordinació en els dispositius de seguretat",

                                   -

Etiquetes

Comentaris

Trending