Els quatre bancs 'de veritat' del país opten a gestionar el pla de pensions dels funcionaris

Comentaris

Els quatre bancs \'de veritat\' del país opten a gestionar el pla de pensions dels funcionaris
Els quatre bancs \'de veritat\' del país opten a gestionar el pla de pensions dels funcionaris

Els quatre bancs que operen amb normalitat al Principat, és a dir, tots excepte Vall Banc, opten a fer-se càrrec de la gestió del pla de pensions de la Funció Pública. La comissió de seguiment de l’esmentat pla ja ha començat a fer una anàlisi prèvia de les ofertes, encara que es preveu que no sigui fins la setmana que ve que es comenci a treure l’entrellat de tot plegat i a fer-ne un estudi valoratiu acurat. Per valorar les propostes es tenen en compte diversos barems i la solució no es presenta fàcil segons fonts coneixedores del procés.

Hores d’ara l’esmentat fons ja disposa de més de sis milions i es preveu que vagi creixent anualment de forma força important. El Govern i els treballadors públics o assimilats amb dret a participar del fons aporten un percentatge del seu salari, sempre a parts iguals encara que l’administració s’imposa un topall del 3% de la remuneració que percep el funcionari. El concurs es va convocar durant el mes d’octubre i ja fa algunes setmanes que es va tancar el termini de presentació d’ofertes.

Encara que la forma d’adjudicació per a la contractació de l’entitat gestora era la d’un concurs internacional el fet que s’imposés com a requisit indispensable que l’entitat dipositària hagués de ser nacional limitava molt el nivell de participació. D’aquí que finalment sols hagin optat a gestionar el fons Crèdit Andorrà, Andbank, Mora Banc i BancSabadell d’Andorra. El pla de pensions de la Funció Pública va ser promogut pel Govern d’Andorra a través de la Llei 23/2014 de creació i regulació del pla de pensions de la funció pública. 

I és la comissió de seguiment de l’esmentat pla, on hi són representats el conjunt d’empleats públics dividits en quatre grups (cos general, cos d’ensenyament, la resta de cossos especials i els assimilats -en referència als treballadors de l’UdA, l’Efpem o l’Escola Especialitzada de Meritxell entre altres), qui es responsabilitza de marcar o avalar les directrius de comú acord amb el gestor que surti escollit. Alhora, també, és aquesta comissió qui tindrà el major protagonisme en la valoració de les ofertes rebudes.

Comentaris

Trending