Els promotors de la confecció de mascaretes demanen als voluntaris que reservin forces

Anoten tots els suports que reben però ara mateix no hi contactaran perquè estan centrats en l’elaboració, ja, d’uns quants centenars de proteccions que aquest dilluns lliuraran al ministeri

Treballant a 'tot drap' en un taller de la Massana.
Treballant a 'tot drap' en un taller de la Massana.
Si algú ha contactat amb els promotors de la iniciativa dedicada a confeccionar mascaretes i no ha rebut resposta, que no s’amoïni. El seu contacte està anotat en un registre de possibles voluntaris i quan sigui necessari se’ls activarà. Ara per ara l’allau de solidaritat ha estat tan gran que ha superat les millors previsions dels impulsors del projecte. D’aquí que demanin paciència i donin un agraïment. I reclamin, també, que tothom reservi les forces per si la cosa va a pitjor. Hores d’ara la fabricació ‘casolana’ de mascaretes sota la tutela del ministeri de Salut està a ple rendiment. Aquesta nit es farà el primer recompte però n’hi ha ja uns quants centenars d’elaborades i demà es lliuraran totes elles a l’administració perquè s’esterilitzin i se’n controli la distribució. 

Fins ara, el projecte que se centralitza a través del portal web http://www.voluntariscovid19andorra.com/mascaretes/, on es pot veure com posar-se amb contacte amb la xarxa i recomanacions de com confeccionar les proteccions facials, ha rebut més de 550 correus electrònics i peticions de col·laboració a la xarxa. Els promotors de ‘Mascaretes Andorra’ “us agraïm molt la vostra predisposició per formar part d'aquesta xarxa ciutadana” i per aquest motiu “hem creat una sèrie de indicacions perquè cadascú de vosaltres pugueu realitzar les mascaretes a casa amb materials que podeu tenir l’abast: com poden ser roba de cotó (com, llençols vells), plàstic (bosses de plàstic fines de la compra de fruita i verdura...), gomes (elàstiques, tires de roba o cautxú)".

D'aquesta manera, expliquen, "tothom podrà contribuir a fer mascaretes de manera casolana, sota les directrius marcades ministeri de Salut (establertes a la guia de confecció de mascaretes)”. Alhora es recorda que per una altra banda, cal tenir en compte que les mascaretes s’han de rentar per tal de poder-les reutilitzar i esterilitzar. Com s’ha explicat, els promotors de la iniciativa demanen “que no ens envieu més peticions perquè actualment ja tenim molta gent treballant en la xarxa de confecció de mascaretes. No obstant, la vostra col·laboració pot ser demanada en qualsevol moment”. I expliquen que “aquesta allau de missatges demostra que som un país imparable i solidari i que davant les adversitats sabem unir-nos per treballar tots plegats”.

Com totes les autoritats sanitàries i d’altra índole estan fent, des de ‘Mascaretes Andorra’ també es recorda que “ara el més important és respectar escrupolosament les recomanacions que ens fa el ministeri de Salut: queda’t a casa!!” La xarxa de voluntaris agraeix la col·laboració i la implicació dels tallers de costura i confecció que s'han posat en contacte amb els promotors del projecte i amb els qui “mantenim un contacte constant per tal de realitzar un bon nombre de mascaretes amb la màxima celeritat possible”. A més a més, volem agrair als set comuns i altres organitzacions, tant públiques com privades, que han volgut col·laborar amb la nostra xarxa.

Comentaris (3)

Trending