Els operaris de manteniment de Govern esclaten: estan farts de ‘discriminacions’ salarials

Treballadors públics dependents d’Ordenament, estan farts de reclamar millores i lluny d’això veuen com la plantilla minva perquè la resta d’administracions ofereixen millors condicions

-
-
Fa anys i panys que ja sigui al director del departament, al cap d’àrea o al ministre de torn, reclamen millores. Especialment, la seva queixa, que justifiquen en base a edictes d’altres administracions i a allò que perceben cada mes, és salarial. Els uns pels altres han anat aguantant com han pogut, però ara han esclatat. Els operaris de manteniment de Govern no aguanten més les condicions amb què treballen. Menys quan les condicions de comuns o del Consell Superior de la Justícia tempten o han temptat alguns dels membres de l’equip, que experimenta un bon nivell de rotació.Fa anys i panys que ja sigui al director del departament, al cap d’àrea o al ministre de torn, reclamen millores. Especialment, la seva queixa, que justifiquen en base a edictes d’altres administracions i a allò que perceben cada mes, és salarial. Els uns pels altres han anat aguantant com han pogut, però ara han esclatat. Els operaris de manteniment de Govern no aguanten més les condicions amb què treballen. Menys quan les condicions de comuns o del Consell Superior de la Justícia tempten o han temptat alguns dels membres de l’equip, que experimenta un bon nivell de rotació.

Es tracta d’un equip d’una quarantena de persones que tenen al seu càrrec, que han de conservar, un centenar d’edificis de titularitat governamental. Entre el col·lectiu de treballadors públics hi ha professionals de diversos sectors: paletes, fusters, electricistes, pintors… Tots amb la formació, la titulació o l’experiència requerida que, asseguren fonts properes al grup, és superior a la que demanen altres administracions per un sou molt inferior. El sou és inferior al Govern, que quedi clar. A voltes, 200 o 300 euros nets inferiors. 

Els operaris de manteniment d’edificis governamentals estan d’allò més encesos quan senten, quan llegeixen, que el salari a l’administració general, de mitjana, és d’uns 2.300 euros. En el millor dels casos, el seu és pel cap baix mil euros inferiors. D’aquí que la seva ira ha sortit de mare els darrers dies, les darreres setmanes. D’aquí que no han dubtat ha començat a airejar la situació als responsables sindicals i allí on consideren sentir-se escoltats, vist que els seus responsables ministerials fan cas omís de les seves reivindicacions. 

Pel cap baix, els integrants de l'equip que garanteix la conservació dels edificis cobra mil euros menys que el salari mitjà a l'administració, i els peons encara estan pitjor

I “els peons encara estan pitjor”, remarquen les fonts consultades, que expliquen que en aquest cas, són treballadors dependents del COEX, també sota l’aixopluc del ministeri d’Ordenament Territorial. “I això no s’arregla amb cinquanta euros de més el mes”, recorden les fonts, que afirmen que aquests peons amb prou feina si arriben al salari mínim establert. “I la feina que fan, per molt que es pugui dir, és encomiable”, manifesten les fonts consultades.

L’últim ‘oferiment’ que han tingut és que l’administració contractarà una empresa externa per tal de procedir a fer una requalificació laboral, dels llocs de treball. Definir les tasques que fan, analitzar el que cobren… però els operaris ja n’estan farts, de falses promeses i d’estudis, treballs o el que sigui que ara per ara no han portat enlloc. El que exigeixen és una revisió notable i a l’alça dels salaris, que consideren del tot fora de mercat. El contrari començarà a ser una afectació en la feina que fan. No perquè no hi prestin la mateixa dedicació, sinó perquè les sortides, les baixes al departament, aniran cada vegada a més. I al final s’haurà d’acabar oferint més diners per mirar d’incorporar personal amb menys experiència la que hi ha ara. Farta, això sí.

Comentaris (17)

Trending