Els lladres de l'asseguradora van fondre panys de les portes amb un líquid especial

Comentaris

Els lladres de l\'asseguradora van fondre panys de les portes amb un líquid especial
Els lladres de l\'asseguradora van fondre panys de les portes amb un líquid especial

Els individus que la matinada de dissabte a diumenge van obrir les quatre caixes fortes de la companyia Assegurances Generals van usar un producte químic per fondre els panys de les portes de l’establiment i poder-hi accedir. Aquest és un detall més que revela l’enorme preparació amb què van actuar els lladres, que anaven degudament equipats per actuar. La policia manté la investigació oberta i ara per ara no té cap pista concloent sobre els possibles autors del presumpte robatori. L’asseguradora ha emès aquest dimecres un comunicat en què s’assegura que “el fet delictiu” va afectar “els despatxos de direcció de la companyia, d’on van sostreure una quantitat aproximada de 4.000 euros corresponents a ingressos de caixa”. Justament, el ball de xifres és un dels maldecaps, encara que no el prioritari, dels agents de policia que estan treballant en el cas segons fonts de la investigació.

Les mateixes fonts han assegurat que en un primer moment i de forma verbal, es va rebre una comunicació en què s’alertava de la possible sostracció d’uns 400.000 euros producte d’endur-se el que hi havia en les caixes fortes de l’establiment. La mateixa policia hauria advertit els comunicants alhora que es posava en marxa la investigació que no es precipitessin i que fessin l’inventari necessari i concret abans de formalitzar la corresponent denúncia per escrit, un pas que, malgrat que les fonts no ho han pogut concretar, segurament no s’ha donat encara però es farà en les properes hores o dies. La quantitat presumptament robada s’ha anat reduint molt considerablement en comunicacions posteriors i, segons fonts policials, en un moment es va parlar de 10.000 euros i posteriorment de 6.000. En el comunicat oficial ja només es parla de 4.000 euro i “desmentim qualsevol rumor d’una quantitat sostreta més elevada”.

La policia treballa amb peus de plom i molta discreció, conscient que el ‘cop’ havia d’estar molt planejat i que els autors del mateix sabien molt bé què feien i com ho feien. I que havien de conèixer molt bé el local i, també, les caixes fortes. Segons fonts properes a la investigació, els lladres, perquè es considera que seria més d’una persona, haurien estat a l’interior de les instal·lacions de l’asseguradora, a la placeta Sant Salvador d’Andorra la Vella, una bona estona. Equipats, com a mínim, d’un bufador proveït d’un elèctrode de carboni van foradar les caixes. Els dispositius presentaven ‘atacs’ similars: quatre forats (fets per escalfament en el contacte entre el metall del qual està fabricat el receptacle i l’elèctrode de carboni) en llocs estratègics que havien permès deixar al descobert la caixa. Els assaltants només se n’haurien endut diners, segons fonts coneixedores de la investigació, que han assegurat que més enllà dels desperfectes causats i que encara estan pendents de quantificar no hi hauria cap més anomalia. Per exemple, no haurien sostret cap ordinador.

Comentaris

Trending