Els liberals volen saber quins medicaments han tingut problemes d'abastiment

Jordi Gallardo formularà aquest dimecres 23 de gener una pregunta de control al Govern en relació al retard de subministraments de fàrmacs

El president del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo
El president del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo
El president del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, demana amb caràcter urgent que el Govern informi sobre quins medicaments han tingut problemes d'abastiment recentment. Alhora, la formació política liberal reclama a l'executiu que expliqui també la compensació per les guàrdies que realitzen els forenses. Les dues preguntes formulades pels liberals són en vista a la sessió de control que s'ha de dur a terme aquest dimecres 23 de gener al Consell General i que començarà a dos quarts de deu del matí. En total, hi haurà vuit preguntes amb resposta oral del Govern. 

Jordi Gallardo formula la pregunta a l'executiu donat que alguns distribuïdors tenen problemes per abastir certs medicaments a les farmàcies i també perquè en els darrers dies hi ha hagut retards que han ocasionat problemes a pacients, els quals han vist alterat el compliment de les pautes del tractament per la manca o retard en el subministrament del medicament. En aquesta línia, es vol saber quins són els medicaments amb els quals hi ha hagut problemes d'abastiment.

El conseller general del Grup parlamentari Liberal, Ferran Costa, també demana amb declaració d'urgència que s'aclareixi des de quina data els forenses cobren la compensació de les seves guàrdies a raó de 120 euros per dia laboral i de 200 euros per dia si es tracta d'un dissabte, un diumenge o bé un dia festiu del calendari.

En les preguntes que es faran amb declaració d'urgència també s'hi afegeix una presentada pel conseller general del Grup Parlamentari Mixt, Josep Majoral, i que és relativa als treballs que es duen a terme a l'obra del vial de Sant Julià de Lòria i en concret, a la zona coneguda com a "càmping Huguet". En aquest sentit, Majoral requereix que el Govern expliqui quin és l'import total adjudicat així com l'import total certificat.

Els lloguers i les pensions al centre de la sessió de Consell

A banda de les preguntes formulades pels Liberals d'Andorra i pel Grup Parlamentari Mixt. El Partit Socialdemòcrata (PS) ja va anunciar que en aquesta sessió del Consell General es farien demandes al Govern. En total, els socialdemòcrates realitzaran cinc preguntes de les vuit que hi haurà.

El parlamentari Pere López preguntarà al Govern sobre l'avaria del sistema informàtic del Govern que va paralitzar el Servei de Tràmits la setmana passada. Alhora també exigeix saber les dades actualitzades sobre el cost de l'habitatge de lloguer per a l'any 2018, així com el cost que suposaria establir una tretzena paga per als pensionistes i les funcions que realitzen determinats càrrecs de relació especial. La consellera general Rosa Gili també demanarà que s'aclareixi què passarà amb les oficines d'Andorra Telecom un cop avortat el projecte 'The Cloud'.

-

Relacionat

El PS exigeix la implementació d’una tretzena paga per als pensionistes més desfavorits
-

Relacionat

El PS exigeix que s'aclareixi què passarà amb les oficines d'Andorra Telecom un cop avortat 'The Cloud'

Comentaris

Trending