Els liberals d’Escaldes exigeixen que les torres del Clot d’Emprivat siguin singulars

La coalició que encapçala Higini Martínez considera que el sol que s’allibera a peu de carrer de les grans construccions no és suficient 

-
-
Unió X Escaldes (UxEE), la coalició formada entre liberals i SDP, reclama que les construccions que es facin al Clot d’Emprivat siguin singulars i no pas torres d’habitatges i poca cosa més. La candidatura que encapçala Higini Martínez considera que aquesta és la única manera de convertir la zona en un referent alhora que exigeix que el sol alliberat a peu de carrer sigui major del que és hores d’ara.

De fet, el desenvolupament urbanístic del Clot d’Emprivat és un dels reptes més importants que actualment afronta la parròquia d’Escaldes-Engordany des de l’òptica d’d’Unió X Escaldes-Engordany, que treballarà per aconseguir que aquesta zona cèntrica i neuràlgica es converteixi en un pol d’atracció turística i mantingui gran part dels espais verds i parcs dels quals disposa actualment. La modificació del pla d’urbanisme parroquial (POUPEE) aprovada l’any 2017 atorga a la zona del Clot d’Emprivat la possibilitat de construir torres de fins a 20 plantes alliberant un mínim del 15% d’espai a peu de carrer. Des de UxEE “creiem que aquest espai és del tot insuficient, i a més, serà gestionat pel privat, per tant, el comú no podrà decidir quin ús se li’n dona”, indica Martínez-Illescas. 

Pel que fa a la construcció de les torres, “volem que aquestes siguin singulars i no les típiques torres d’edificis amb terrasses” remarca Higini Martínez-Illescas. Les edificacions singulars aportarien una revalorització de la zona i permetria que es convertís en un pol d’atracció turística. A més, s’acordaria amb els privats “la instal·lació d’il·luminació led que es pogués coordinar entre les diferents torres per fer diferents mosaics de llums”. Des de UxEE “creiem que encara som a temps d’evitar mals majors” ha manifestat el candidat a cònsol major de UxEE que assegura que “només cal voluntat política perquè el Clot d’Emprivat sigui un referent per a la parròquia i per al país i que tots els escaldencs i escaldenques el seguim gaudint com fins ara”

 

Comentaris

Trending