Els liberals acusen la majoria demòcrata d'Encamp de miopia política i lamenten el joc amb els salaris

Comentaris

Els liberals acusen la majoria demòcrata d\'Encamp de miopia política i lamenten el joc amb els salaris
Els liberals acusen la majoria demòcrata d\'Encamp de miopia política i lamenten el joc amb els salaris

Liberals d'Andorra ha reaccionat amb contundència i indignació a la decisió de la majoria demòcrata del comú d'Encamp de cedir la tretzena paga a activitats que reverteixin en el benefici de tota la parròquia. La formació que té dos representants a la corporació encampadana acusa els cònsols de "miopia política" i assegura que malgrat el fet de fer marxa enrera "se'ls ha vist el llautó". La formació considera que, molt probablement, més enllà de la "repulsa" ciutadana, el que ha fet canviar el parer de l'equip de govern comunal és alguna advertència que se'ls hauria fet "de més amunt". En un comunicat emès aquesta nit, un cop feta pública la decisió de l'equip encapçalat per Jordi Torres i Esther París, es lamenta la successió dels fets i es responsabilitza especialment el cònsol major de l'intent d'incrementar la retribució de la majoria a costa de reduir molt notablement els emoluments que percebran els quatre consellers de la minoria.

L'enèrgic comunicat de la direcció de la formació a l'oposició al comú encampadà diu el següent: "Des de Liberals d’Andorra volem manifestar la nostra més profunda indignació per l’actuació dels Cònsols d’Encamp, Major i Menor, i de la resta de la majoria demòcrata, per la qual ahir van acordar augmentar els seus sous, els corresponents als seus càrrecs públics, de gairebé un 7,5%. Un fet acordat i materialitzat per la majoria demòcrata, a càrrec d’una substancial rebaixa del salari públic establert per als consellers de la minoria, adscrits a les diferents forces concurrents. La successió dels fets posteriors es resumeixen en una pluja de comentaris d’indignació als mitjans i les xarxes socials, en ebullició. Aquests són els fets.

Ara, hores després d’haver “mostrat la pota peluda per sota de la porta”, els cònsols demòcrates rectifiquen. Fan marxa enrere i, segons un comunicat aparegut als mitjans del país, ho fan “vist la polémica que s'havia generat”... Potser esperaven que la gent callés. Resulta impactant la miopia política que pateix la majoria demòcrata, i en especial el cònsol major. Cal destacar una altra part del comunicat, quan diu el senyor cònsol “volem deixar clar que el nostre objectiu no ha estat lucrar-nos”… I doncs, quin era el seu objectiu? Convertir-se en trending topic a les xarxes socials o fer el rècord de comentaris als mitjans de premsa? Ja s’ha vist que, tant en l’un com en l’altre apartat, han assolit els objectius. Enhorabona! No obstant aquesta rectificació i aplanament, ja sigui fruït de la citada pressió popular, ja sigui per la indignació dels ciutadans o be per la més que probable ordre de rectificació rebuda “de més amunt” i amb eventual clatellot inclòs, el sentiment d’indignació i repulsa que desperta aquesta actuació segueix vigent.

Una actuació que, a totes llums, anava destinada a obtenir un increment del lucre però no ha sortit com s’esperava. Ara, un cop se’ls ha vist el llautó, la majoria demòcrata pilotada pel Sr. Jordi Torres Arauz vol fer veure que tot era una rocambolesca forma de fer que la tretzena paga, que ahir mateix anava a les seves retribucions personals, ara vagi destinada “a un servei que reverteixi en benefici de la parroquia”. Un cop més, clara manca de respecte a la intel·ligència de la gent. Tots som conscients que la primera acció que un polític exposa a la llum pública és la que marca el seu tarannà i la seva línia d’actuació per a la resta. Doncs, sota aquesta premissa i amb aquesta forma de fer, acabem de conèixer les intencions de la majoria demòcrata al Comú d’Encamp. Augmentar-se el salari com a primera acció de govern, tan aviat el Sr. Jordi Torres com la Sra. Esther París han pres possessió de la seva cadira de cònsols, es tracta d’un acte totalment reprovable que, per a més gravetat, es dóna en un moment en que la població ho està passant malament. En una etapa en que els salaris de l’esfera pública estan congelats des de fa un llarg temps i els de l’àmbit privat també, minvant i reduint-se en molts casos."

Fotografia: Agència ANA

Comentaris

Trending