Els investigadors sospiten que els lladres de la immobiliària poden tenir relació amb unes obres recents al local

Comentaris

Els investigadors sospiten que els lladres de la immobiliària poden tenir relació amb unes obres recents al local
Els investigadors sospiten que els lladres de la immobiliària poden tenir relació amb unes obres recents al local

La policia analitzarà detalladament la relació de persones que haurien intervingut en unes obres de reforma que fa poc es van fer en l’edifici que acull la immobiliària que va ser assaltada la matinada de dissabte a diumenge. Els investigadors, de comú acord amb la propietat de l’empresa afectada, parteixen de la base que o els operaris que van dur a terme l’obra o algun dels industrials que hi van intervenir podrien tenir relació amb els fets delictius succeïts. I que o bé els lladres directament o bé algun col·laborador seu coneixia molt bé l’establiment. 

Hi ha almenys dos elements que avalarien aquesta hipòtesi: els individus que van accedir, per l’entrada del Cap del Carrer, a la immobiliària van trigar molt poc en desconnectar l’alarma. A més, suposadament van acudir al local amb un carret per poder treure després les dues caixes fortes que hi havia a l’establiment. Els tècnics en alarmes que han estat consultats per la policia haurien conclòs, segons fonts coneixedores de la investigació, que per desconnectar tan ràpidament l’aparell que hi havia activat a la immobiliària calia tenir uns coneixements mínims. 

Aparentment, els lladres, que també se n’haurien endut el disc dur del sistema de gravació intern, buscaven diners. Van remenar els calaixos on es trobaven les caixes fortes, de petites dimensions, i les calaixeres dels comptables. També haurien furgat pels calaixos on hi havia les claus de reserva dels pisos. Però no se n’hauria trobat a faltar cap. La hipòtesi dels investigadors és que buscaven la clau de la porta per poder sortir de la immobiliària sense problemes. Però no va poder ser. Hi van accedir per una finestra després de trencar-ne el vidre i en van sortir per la porta després de desmuntar-ne el marc per dins.

Fonamentalment, segons les fonts consultades, el que l’individu o individus que van accedir a la immobiliària se n’haurien endut són els diners de la caixa de la compra del despatx, la loteria que habitualment compren els treballadors, i un sobre amb una fiança. Tot plegat un miler d’euros en efectiu a tot estirar. Sempre hi ha algun romanent en metàl·lic a l’oficina producte d’alguna fiança o lloguer percebut a darrera hora i no ingressat. Però com que el nivell de rotació que hi ha en els habitatges que gestiona aquesta immobiliària és molt baix, tampoc no hi ha molt trànsit de diners en efectiu.

Quant a les caixes fortes que es van endur ajudant-se, suposadament, del carret per poder salvar amb més facilitat les escales que hi havia a la sortida -el local està a la planta baixa pel cantó de la plaça Rebés però, en canvi, és en un primer pis si s’hi accedeix, com va ser el cas, per la banda del Cap del Carrer-, una d’elles estava completament buida. I l’altre contenia documentació que tot i ser de caràcter personal no té un component altament sensible. Segons les fonts, hi hauria els contractes laborals del personal i alguns contractes d’arrendament

Tot plegat, però, està sota investigació policial. Els assaltants haurien accedit a la immobiliària, segons la ‘marca’ deixada per l’alarma, poc després de les 2 de la matinada de dissabte a diumenge. I haurien estat una bona estona dins el local. No obstant haurien anat amb cura per no aixecar cap suspicàcia. L’hora i el lloc també ho van facilitar. La descoberta dels fets no es va donar fins a aquest dilluns al matí quan els treballadors del despatx hi van acudir per començar la jornada laboral.

Comentaris

Trending