Els hotelers reben amb “sorpresa” la proposta de ‘Marca Andorra’ d’implantar una taxa turística

La Unió Hotelera posa en marxa una petita enquesta interna per esbrinar què opinen els professionals del sector de la idea llançada des de la CEA

-
-
La Unió Hotelera (UHA) ha rebut “amb sorpresa” la proposta de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) d’impulsar, a l’aixopluc de la ‘Marca Andorra’ una taxa turística que hauria de servir per finançar la fundació ‘Andorra Better Life Foundation’, que és la derivada de l’ens capitanejat per Pere Augé. Davant de la “sorpresa”, els hotelers han posat en marxa una petita enquesta interna per saber què en pensa el sector i poder posicionar-se al respecte.

La UHA es va donar de baixa de la CEA fa uns mesos arran de les diferències que mantenien els dos col·lectius en relació a la quota que la segona fa pagar als seus afiliats. Davant d’això, i mentre es negociava com poder resoldre la situació, la patronal hotelera ha deixat de formar part de la patronal de patronals i, per tant, no rep cap input en relació amb el que està fent la CEA. D’aquesta manera és com la UHA s’ha hagut d’assabentar, segons que hauria comunicat als seus propis afiliats, a través dels mitjans de comunicació de la voluntat de la patronal de convertir ‘Marca Andorra’ en una fundació i finançar-la, entre altres, a través d’una taxa turística de 20 cèntims d’euro.

Davant d’aquest escenari, i amb la voluntat de posar el termòmetre al sector, la UHA, segons fonts de la seva junta, ha posat en marxa una breu enquesta entre els associats que té com a única pretensió saber si la taxa és ben rebuda o no. Es fan tres senzilles preguntes als empresaris del sector. Així, es demana si genèricament s’està a favor o no del nou tribut i, sigui afirmativa o negativa la resposta, que es motivi el ‘no’ o el ‘sí’. Finalment, la UHA també voldria saber, en el cas que s’implantés la taxa “a què s’haurien de destinar els diners” que s’arribessin a recaptar.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending