Els eventuals de l'administració cobraran els mateixos complements salarials que els funcionaris

Comentaris

Els eventuals de l\'administració cobraran els mateixos complements salarials que els funcionaris
Els eventuals de l\'administració cobraran els mateixos complements salarials que els funcionaris
  • La mesura aprovada pel Govern té un rerefons "d'equitat" i es tracta d'una decisió transitòria mentre s'espera la reforma global de la Llei de la Funció Pública
  • Els nous contractes ja es faran tenint en compte aquest nou acord i aquells treballadors que ja presten servei hauran de firmar una addenda les properes setmanes

El personal eventual de l’administració central cobrarà els mateixos complements retributius que els treballadors públics fixes, ja siguin funcionaris o agents de l’administració. Així ho ha acordat el Govern com a mesura transitòria mentre no s’acaba de modificar la Llei de la Funció Pública. A partir d’ara, els contractes que se signin ja inclouran aquesta mesura. En el cas dels empleats eventuals que ja presten serveis en l’actualitat, en les properes setmanes hauran d’anar signant unes addendes als seus contractes que recolliran aquesta millora salarial.

La proposta, adoptada a petició de la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, pretén ser “una mesura d’equitat entre tots els treballadors”, segons que ha remarcat el titular d’Afers Socials, Interior i Justícia, Xavier Espot, que ha actuat aquest dimecres com a portaveu del Govern. El Reglament de sistemes de compensació actualment és només aplicable als funcionaris i agents de l’administració de caràcter indefinit i, per tant, als treballadors eventuals no se’ls poden retribuir, entre d’altres, les dietes, ja que es regeixen pel Codi de Relacions Laborals. Hi ha alguns complements que aquesta normativa no recull respecte del que percep la funció pública i, d’altres, que són d’un import inferior.

Espot, que ha assegurat que la ministra encarregada de la Funció Pública continua el calendari que es va marcar en vista a modificar el marc normatiu dels funcionaris i que ja ha mantingut diverses reunions periòdiques amb col·lectius de treballadors públics, estiguin afiliats o no a algun sindicat, ha explicat que la voluntat essencial és unificar les retribucions que perceben tots els treballadors de l’administració. I que “des d’un punt de vista estètic és millor ara que al final de la legislatura”, quan se’ls podria “acusa d’electoralisme” tot i no tenir clar que ara això no pugui passar.

També relacionat amb personal de l’administració, l’avui portaveu governamental ha explicat que a proposta del ministre d’Educació, Eric Jover, i de la ja esmentada Eva Descarrega, s’ha acordat una modificació del Reglament intern del personal col·laborador educatiu pel qual es preveu afegir un complement salarial al personal que no arribi al salari mínim interprofessional. El darrer curs conclòs es van contractar 21 col·laboradors educatius dels quals mitja dotzena es van trobar en aquesta situació. 

Bàsicament, es tracta de col·laboradors del sistema francès que en tenir lliure la tarda del dimecres no arriben a la dedicació horària necessària per cobrar el mínim salarial i, llavors, havien de fer ells una aportació per poder tenir la cobertura sanitària. Amb aquesta modificació, el personal col·laborador educatiu amb un lloc de treball el qual, per la seva dedicació horària, no assoleixi el salari mínim, rebrà una compensació per tal d’arribar en aquest llindar. Aquesta mesura entrarà en vigor durant el pròxim curs escolar.

Comentaris

Trending