Els consellers consulars francesos a Andorra i Espanya reclamen que no es tanqui el consolat al Principat

Comentaris

Els consellers consulars francesos a Andorra i Espanya reclamen que no es tanqui el consolat al Principat
Els consellers consulars francesos a Andorra i Espanya reclamen que no es tanqui el consolat al Principat

Els consellers consulars francesos a Andorra, Philippe Noël, i a Espanya, François Ralle Andreoli, han fet arribar una carta al ministre d’Afers Estrangers de França, Jean-Marc Ayrault, una carta en què li demanen que faci enrere la decisió de tancar el consolat francès al Principat. En la missiva recorden a Ayrault el paper fonamental que juga la comunitat francesa establerta a Andorra en les relacions bilaterals entre tots dos països, alhora que li recorden que el president francès és també cap d’Estat andorrà.

Acompanyant la carta enviada al Quai d’Orsay, Noël, mestre a Canillo, reafirma “la necessitat de mantenir el consolat de França a Andorra amb els responsables funcionarials actuals per garantir un servei públic de qualitat als nostres compatriotes i evitar sobrecarregar innecessàriament els consolats de Barcelona o Madrid o els ajuntaments francesos de poblacions veïnes”. La missiva enviada al màxim responsable polític de la diplomàcia francesa està signada per set consellers consulars del districte cinquè de la llengua francesa a l’estranger “perquè aquesta decisió unilateral del nostre govern, tot i que afecta directament Andorra, també afecta els consolats de França a Espanya, augmentant la quantitat d’actes a fer i que ja són prou significatius en l’actualitat”.

Noël recorda que la possibilitat apuntada per alguns de transformar en alguns indrets, com en el cas del Principat, els actuals consolats per cònsols honoraris no soluciona res de res, perquè sense el personal consular, les sol·licituds referents, per exemple, a la renovació de documents “no seran tractats en el lloc”. I “tot això es traduirà en un cost addicional per als nostres compatriotes”. El conseller consular francès a Andorra considera el tancament del consolat, que s’hauria de fer efectiu el setembre, una decisió “inapropiada” i “incomprensible”. I en la seva nota recorda que al Principat hi viuen “més de tres mil francesos i dóna la benvinguda a més de tres milions de turistes que arribes des de l’hexàgon cada any”.

Comentaris

Trending