Els conductors de camions andorrans no poden llogar vehicles a l’estranger

El col·lectiu fa temps que reclama una solució a la problemàtica i el ministeri de Transports estudia com du a terme la formació necessària que es requereix

-
-
La utilització o no del tacògraf d’última generació no és l’únic inconvenient que afecta els transportistes andorrans (o residents). La normativa europea impedeix també que qualsevol conductor del país pugui llogar un vehicle a l’estranger. Llogar-lo per conduir-lo, és clar. Fa falta un certificat al qual la immensa majoria dels camioners del país, a priori, no poden accedir. La situació es podria solucionar amb una formació que hauria de facilitar l’Estat i sobre la qual el departament de Transports està treballant.

El Certificat d’Aptitud Professional (CAP) és obligatori per a tot conductor que vulgui conduir un vehicle matriculat a la UE. Tanmateix, aquests conductors han d’estar totalment regularitzats i autoritzats per treballar amb ple dret a la UE. Per obtenir aquest certificat a Espanya o a altres països de la UE, es demana al conductor que disposi d’un permís de conduir de la UE. Per tant, tota persona resident a Andorra no pot, almenys d’entrada, obtenir aquest certificat si no regula amb anterioritat la seva situació a la UE.

La Llei 4/2015, del 15 de gener, dels transports per carretera preveu que el Govern pot organitzar formacions especifiques per a tots els actors implicats en el transport i per tant, realitzar una formació similar per a l’obtenció del CAP està prevista a Andorra. Però de moment no és una realitat. En aquest marc, l’administració admet que “és cert que l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants d’Andorra (ATMCA) ha sol·licitat al ministeri de Presidència, Economia i Empresa, la realització d’aquesta formació”. I des del ministeri “s’està treballant conjuntament per tal de poder oferir una solució satisfactòria pel sector”, sense que hi hagi un calendari previst per a l’obtenció de resultats.

 

Comentaris (2)

Trending