Els comuns treballen amb el Govern perquè els urbans portin càmeres

Trini Marín i Toni Martí tornen a discrepar sobre la creació d'un cos nacional en la Diada dels agents de circulació

Els agents comunals durant la celebració de la seva Diada.
Els agents comunals durant la celebració de la seva Diada.
La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín ha anunciat aquest divendres que estan treballant amb el ministeri d'Interior la possibilitat que els urbans puguin gravar amb càmeres integrades. Marín ha fet aquestes declaracions durant la celebració, a la parròquia escaldenca, de la Diada dels agents de circulació. Marín també ha descartat la creació d'un cos nacional mentre que el cap de Govern en funcions, Toni Martí defensa que és necessari per a poder guanyar en eficiència.

La Diada dels agents de circulació ha tingut més contingut que protocol sobretot després que la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín ha anunciat que la comissió interparroquial, que presideix, està treballant amb el ministeri d'Interior la possibilitat que els urbans puguin gravar amb càmeres integrades com les d'algunes patrulles de la policia. La polèmica està servida si es tenen en compte alguns precedents que han aixecat polseguera com el debat sobre si els agents han d'anar armats,un tema que en paraules de la cònsol escaldenca "està tancat". Martín també ha descartat la creació d'un cos nacional, En aquest punt, el cap de Govern en funcions, Toni Martí ha defensat que el cos nacional és necessari per a poder guanyar en eficiència.

Aquest és un llarg debat que es repeteix a cada Diada. Tampoc va faltar al menú de la del 2018. Sempre, però, el guió és el mateix: els cònsols creuen que la qüestió de la cooperació ja està ben resolta amb la possibilitat, ja existent, de poder fer cessions de personal per fer front a esdeveniments que requereixen reforços en la gestió del trànsit, com, per exemple, una etapa d'una gran prova ciclista. Martí, per la seva banda, insisteix en el fet que el cos unificat seria la culminació als diferents passos que s’han anat fent els darrers anys, un cop aprovada la llei pròpia, per a una major coordinació dels cossos parroquials: des de l’uniforme únic, als processos de formació compartits o la mateixa festivitat conjunta que enguany ha tingut com escenari la parròquia d'Escaldes-Engordany. Actualment, hi ha 213 agents de circulació.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending