Els bombers s’afegiran a la denúncia per les irregularitats a la mútua de funcionaris

L’USd’A també està estudiant demanar a la Batllia que actuï per aclarir si hi va haver treballadors públics que van actuar amb mala fe a l’hora de percebre les prestacions de baixa doblades

El màxim responsable de l'ABA, Joan Torra (esquerra), amb Gabriel Ubach (USd'A) i Salvador Prieto (CFPA).
El màxim responsable de l'ABA, Joan Torra (esquerra), amb Gabriel Ubach (USd'A) i Salvador Prieto (CFPA).
L’Associació de Bombers (ABA) s’adherirà molt probablement aquest dimarts a la denúncia ja formulada pel Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA) amb l’objectiu que la Batllia investigui, si ho creu adient, les anomalies detectades des de fa temps en el sí de la mútua de malaltia de la Funció Pública i determini si hi va haver, per part d’alguns treballadors públics, conductes punibles a l’hora de percebre, doblades, les prestacions de baixa.

Formalment, l’ABA haurà d’interposar una altra denúncia a la Batllia com ja va fer divendres passat el CFPA, que el que va fer va ser posar en coneixement de la primera instància judicial un seguit de fets per tal que el batlle a qui per torn correspongui dilucidi si cal investigar quelcom o no fer-ho. La denúncia de l’organització sindical dels bombers seria molt similar a la del col·lectiu que aglutina els funcionaris de policia. A més, la de l’ABA pot no ser la darrera acció legal que es faci: la Unió Sindical d’Andorra (USd’A) també s’està plantejant fer el mateix pas.

Les denúncies a la Batllia, en cas que avancin, es podrien acabar acumulant a la feina que ja ha iniciat la fiscalia, que ja ha escoltat com a testimonis, com a mínim, dos dirigents sindicals. El ministeri públic va obrir d’ofici una investigació després de comprovar com el Sipaag però, especialment el SEP, el sindicat de l’ensenyament públic, feien públiques unes dades on es reconeixia que hi havia hagut funcionaris que s’havien apropiat de diners.

Tot plegat s’emmarca en un clima enrarit per la gestió de la mútua de funcionaris. I un enfrontament entre dirigents sindicals. Per ara, i almenys en el sí de la plataforma, aquesta s’ha quedat solament representant cossos uniformats. Justament, arran de la polèmica suscitada per la mútua dos dels col·lectius que sobre el paper representen més treballadors públics, el Sipaag i el SEP, van abandonar el grup que aglutinava totes les organitzacions sindicals de l’administració.

El president del CFPA, Salvador Prieto, en primer terme, amb l'advocat Josep Anton Silvestre i el vocal del sindicat Llorenç Martí al costat.

Relacionat

La fiscalia investiga el frau de la mútua de funcionaris

Comentaris

Trending