Els 'arbres al vent' del Pressupost Participatiu triguen un any en fer arrels

Diversos problemes han endarrerit el projecte fins aquest mes

-
-
El projecte 'arbres al vent', un sistema d'energia eòlica renovable mitjançant instal·lacions que simulen arbres va ser el guanyador de la segona edició del Pressupost Participatiu convocat pel Govern i dotat amb 300.000 euros.  Va ser el juny del 2018 i a finals d'aquest mes finalment podrà arrencar després d'una sèrie de problemes, especialment amb l'empresa que en un principi ho havia de dur a terme.

Si no hi ha cap altre impediment, a finals de mes començarà a caminar el projecte 'Arbres al vent', un sistema d'energia eòlica que va guanyar la segona edició del Pressupost Participatiu. Està organitzat pel Govern i té una dotació de 300.000 euros. Des de la concessió del premi han passat tretze mesos i, segons diverses fonts, encara no s'ha tirat endavant per diversos problemes i, especialment, amb l'empresa que, inicialment, ho havia de dur a terme. 

El projecte consisteix en una innovadora turbina eòlica en forma d'arbre. Un sol arbre és capaç d'alimentar quinze fanals de 100 watts LED. La proposta va ser treballada pels alumnes i el professor de la classe Pompeia de l'escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma. La idea és instal·lar un 'arbre del vent' a cada parròquia tota vegada que la instal·lació té un cost que està entre els 20.000 i els 30.000 euros. Primer, però, es farà un estudi tècnic per determinar les zones idònies per a la seva ubicació. Cal tenir present que cada arbre pot produir fins a 3kw de potència instantània i 1.900 kwh en un any. L'electricitat generada serà utilitzada per usos públics (enllumenat viari o d'equipaments, etc).

La proposta va aconseguir 766 vots per 745 del segon classificat, la voravia de la CG4 d'Erts a la Massana. La proposta guanyadora de la primera edició va ser el pas elevat de l'Estadi Comunal Joan Samarra a Andorra la Vella. Durant la darrera campanya electoral, Demòcrates va anunciar que ampliarà la dotació i l’abast d’una partida destinada al Pressupost Participatiu que en la darrera legislatura estava circumscrita únicament al Ministeri d’Ordenament Terrritorial.

 

Comentaris (5)

Trending