Els agents de policia hauran de sortir uniformats de casa

El cos reduirà l’activitat als mínims per garantir i mantenir la seguretat del Principat

-
-
Els agents de policia s’hauran de vestir completament -amb armilla parabales i uniforme- als seus domicilis, per així evitar al màxim el trànsit en els vestidors dels despatxos policials, ja sigui el central o els parroquials. Aquesta és una de les ordres que s’inclouen en una instrucció dictada per la direcció del cos a tots els seus integrants. El cos reduirà l’activitat als mínims imprescindibles per garantir i mantenir la seguretat del Principat.

Moltes de les instruccions donades tenen a veure amb la lògica de la higiene -netejar i desinfectar tant com sigui possible les estances policials- o el sentit comú. Més enllà d’això, per exemple, la instrucció lliurada obliga els agents a estar localitzables en tot moment i a un màxim de tres hores del despatx central. Això sí, es demana, com a tots els ciutadans, que sempre que es pugui es mantinguin als seus domicilis i que si volen fer vacances aquests dies han de ser prèviament autoritzats. 

S’advoca per reduir al màxim els contactes, rebaixant el nombre d’usuaris dels espais per prendre els àpats, i s’estableix que els brífings, és a dir, les trobades per donar instruccions de la jornada o intercanviar informació es mirin de fer a través del telèfon o de les tauletes, i no pas via contacte o trobada física. Es tanca per exemple el gimnàs, que queda com a lloc de confinament en el cas que algun agent es trobi malament i mentre els serveis sanitaris el van a buscar. Si la persona que es trobi malament o presenti simptomatologia és aliena al cos, s’ha de confinar momentàniament al pati del búnquer.

En el marc de la reducció de l’activitat, es diu als agents, en la instrucció lliurada aquest divendres, que no actuïn per iniciativa pròpia. Han d’actuar sempre que sigui a sol·licitud d’un tercer o davant d’un delicte flagrant. També es demana extremar la vigilància, alhora de fer les rondes, especialment en llocs sensibles, i se cita l’hospital, els centres d’atenció primària o les farmàcies.

Comentaris (1)

Trending