Els administradors concursals de Banco Madrid s'embutxaquen 3,36 milions d'euros

Comentaris

Els administradors concursals de Banco Madrid s\'embutxaquen 3,36 milions d\'euros
Els administradors concursals de Banco Madrid s\'embutxaquen 3,36 milions d\'euros

El titular del jutjat mercantil número 1 de Madrid, Carlos Nieto, ha fixat en 3,36 milions d’euros els honoraris a abonar als responsables del concurs de creditors de Banco Madrid. En concret autoritzat una despesa d’1,68 milions per a cadascun dels dos administradors concursals: d’una banda, el despatx Legal y Económico. De l’altre, l’Agència Estatal de l’Administració Tributària.

Inicialment, els honoraris s’havien fixat en 1,3 milions per cap. Però els responsables de Legal y Económico, firma liderada per Pedro Bautista Martín Molina, van enviar un escrit al jutge responsable del control de la liquidació de Banco Madrid l’octubre passat explicant-li que s’havien equivocat en el moment de calcular el que havien de cobrar. El magistrat ha acceptat la retribució finalment reclamada per l’empresa i l’ha fixada en un aute dictat el passat 21 de desembre.

Es dóna el cas que Carlos Nieto ha adjudicat els darrers temps, des del 2009, a Legal y Económico una desena de concursos. I, alhora, i segons que va revelar fa un temps el diari El País i que ara recorda voxpopuli.com, la fundació que ostenta l’administrador de Legal y Económico ha convidat en diverses ocasions el magistrat a participar d’organitzades per l’entitat encapçalada per Pedro Bautista Martín Molina. El jutge hauria impartit també diversos cursos dirigits per Martín Molina al Centre Universitari Villanueva.

La liquidació de Banco Madrid la van acordar les autoritats supervisores financeres espanyoles arran de l’esclat del ‘cas BPA’. I com a producte de la intervenció del banc andorrà decretada per l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) derivada del ‘Notice’ del FinCEN. El procés concursal ja està en la recta molt final.

Comentaris

Trending