Els accionistes majoritaris traslladen al Copríncep francès la "preocupació" per l'evolució del 'cas BPA'

Comentaris

Els accionistes majoritaris traslladen al Copríncep francès la \"preocupació\" per l\'evolució del \'cas BPA\'
Els accionistes majoritaris traslladen al Copríncep francès la \"preocupació\" per l\'evolució del \'cas BPA\'

L’accionista majoritari de Banca Privada d’Andorra (BPA) Higini Cierco ha traslladat al representant personal del Copríncep francès, Jean-Pierre Hugues, la “preocupació” per la situació que encara viu el Principat dos anys després de la intervenció de l’entitat bancària. Cierco ha exposat al delegat del cap d’Estat francès la necessitat d’arribar a la solució escaient que permeti pacificar el clima que es viu al país i, especialment, per posar remei als greus perjudicis que encara pateixen els clients i els maldecaps que acompanyen molts dels treballadors i extreballadors del banc.

Hugues, acompanyat del director del gabinet de la Representació del Copríncep francès, Pascal Escande, va rebre aquest dimarts, en motiu de la celebració del Dia de la Constitució, Higini Cierco. La trobada, per espai d’una hora, es va dur a terme a la seu de l’esmentada representació i donava continuïtat a la reunió que just una setmana abans l’accionista majoritari de BPA havia mantingut amb el representant del Copríncep episcopal, Josep Maria Mauri, i la secretària general dels serveis de dit cap d’Estat mitrat, Conxita García Moyano.

Cierco va aprofitar el contacte amb Hugues i Escande, amb el degut respecte cap a la institució que representen i sabedor del paper institucional que juga com a cap d’Estat del Principat, per explicar-li l’evolució dels dos anys d’ençà de la intervenció de BPA, la manca de transparència en tot el procés, i exposar-li tots aquells passos que, com a propietaris que havien estat del banc intervingut, s’han anat donant i encara es donen en defensa del banc, del seu bon nom i reputació, però també la dels seus treballadors, clients i accionistes en el seu conjunt.

Cinca afirma que no li correspon al Govern valorar la trobada

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha assegurat que “no ens correspon” valorar la trobada dels accionistes majoritaris de Banca Privada d’Andorra (BPA) amb els representants dels Coprínceps. La pregunta concreta es referia a la trobada d’Higini Cierco amb Jean-Pierre Hugues. Cinca ha explicat que els representants i els Coprínceps “són una institució. Per principi, per costum, han de rebre tothom qui ho sol·liciti, han d’escoltar tothom. I en el marc de les seves competències faran el que hagin de fer”. El titular de Finances ha afegit que “és legítim” que algun que cregui que té qüestions rellevants a explicar als Coprínceps demani poder-ho fer i em sembla normal que les institucions els escoltin”. No obstant això, Cinca ha afirmat que la situació és la que és i considera que “no crec que gran cosa hagi de canviar” pels darrers contactes fets pels accionistes de BPA.

 

Comentaris

Trending