El PS vol que el Govern pagui els rescats de muntanya

López considera que en un país com és Andorra s'ha de garantir el servei, ja que si no seria contraproduent i podria causar que gent que estigués en risc no demanés auxili

Comentaris

-
-
El Partit Socialdemòcrata (PS) reclama que ha de ser Govern qui assumeixi els rescats de muntanya, i en aquest sentit, defensa l'eliminació de la disposició addicional que es pretén cobrar pels rescats en cas de negligència. Per tant, es mostren en contra del que exposa el projecte de llei que diu que l'administració pugui reclamar als organitzadors d'una competició esportiva o activitat en grup en què sigui requerida una intervenció de recerca o rescat per part dels bombers el cost de l'esmentada operació. Per aquest motiu, el partit ha presentat una reserva d'esmena al pressupost que es debatrà en la darrera sessió del Consell General i així ho ha exposat el conseller general Pere López en una roda de premsa aquest dimecres.

López considera que eliminar el cobrament de costos de rescats de muntanya pot ser contraproduent i també ha expressat que "una sola persona es pot posar en major risc pel fet de retardar la comunicació amb els serveis d'emergència per por al futur possible pagament". I ha afegit que "la protecció civil i la seguretat ciutadana és una política pública". Els socialdemòcrates creuen que aquesta és una mesura que al darrere hi ha un afany recaptatori, que en cap cas comparteixen. En aquesta línia, ha dit que no té sentit que en un país com Andorra que pretén potenciar "l'accés a la muntanya i a l'excursionisme" no es garanteixi aquest servei. 

Una altra reserva d'esmena als pressuposts que defensaran fa referència a la declaració de l'Impost de Renda de Persones Físiques (IRPF) perquè els socialdemòcrates consideren que hi ha una disfunció en la tributació de l'impost dels Mestres andorrans del sistema francès. El PS exposa que hi ha una mala interpretació del Conveni de Doble Imposició (CDI) amb França i que hi ha hagut abusos econòmics per part de l'Agència Tributària d'Andorra que han portat retencions excessives en la declaració de l'IRPF.

Per últim, López també ha explicat la reserva d'esmena que han presentat a la llei d'igualtat de tracte i no-discriminació que també serà debatuda en la sessió del Consell General. El PS defensa que hi hagi una reserva de places per a dones als llocs directius i de responsabilitat de les entitats i administracions públiques. Demòcrates per Andorra (DA) ha votat en contra d'aquesta proposta i Pere López considera que no creuen en "la igualtat de gènere ni que les dones puguin ocupar llocs de responsabilitat".

Comentaris (3)

Trending