El vot judicial va a tot drap camí de trencar amb escreix el rècord del 2019

En cinc dies es freguen ja els 2.000 sufragis quan, fa quatre anys, tot just s’havia superat la barrera dels mil i la previsió és que el ritme encara s’acceleri més els pròxims dies

Les dependències del vot judicial aquest matí.
Les dependències del vot judicial aquest matí. G. P.

Serà un símptoma d’una major participació? De menys ganes de votar al comú? O simplement del fet que, en començar vacances escolars, hi ha molta més gent que vol tenir la feina feta abans del 2 d’abril? Caldrà esperar llavors per tenir la resposta. El que queda clar és que, de moment, el vot judicial va a un ritme molt accelerat. En els primers cinc dies, es fregaran els 2.000 sufragis. Gairebé el doble que ara fa quatre anys.

“A tope”. Amb aquesta expressió poc normativa defineixen les fonts de Batllia consultades per Altaveu el desenvolupament de la primera setmana del vot judicial. Tot fa pensar que no només es trencarà el rècord registrat, justament, el 2019 -amb 7.141 persones fent servir aquest sistema, el que suposava gairebé un de cada quatre electors- sinó que es farà, a més, amb escreix.

I és que el ritme de pas de votants per les dependències de la nova seu de la Justícia, que s’estrena en aquesta funció, és molt elevat. Amb molts de tranquil·litat i altres de certa aglomeració, com ara al llarg d’aquest divendres a la tarda; però el que està clar és que el ritme és molt més elevat que el 2019. A mitja tarda s’arribava ja a 1.830 electors i s’espera que un cop es tanqui la porta es freguin els 2.000.

I això suposa gairebé el doble que les darreres eleccions generals. Llavors, en els primers cinc dies de vot judicial s’havien recollit uns mil votants. I la previsió és que al llarg de la segona setmana -també aquest dissabte- la xifra vagi encara més en augment.

Encara, però, és d’hora per saber si això vaticina un increment de la participació o es deu a altres motius. Cal recordar que el dia 2 és Diumenge de Rams i, per tant, aquell cap de setmana comencen les vacances escolars. Alguns dels votants segurament ja preveuen que no seran al Principat el dia de les eleccions. Tampoc es pot oblidar que, eleccions rere eleccions, el vot judicial ha anat en augment perquè molta gent prefereix evitar el pas pels comuns. En tot cas, la resposta final només es podrà tenir a les set de la tarda del dia 2.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending